Колко слоя лак за нокти трябва да нанасяте?

Колко слоя лак за нокти трябва да нанасяте?

Когато лакирате ноктите си у дома, колкото повече практика и информация имате, толкова по-добре. Едно от най-важните неща, които трябва да знаете, е колко слоя лак да нанесете, така че лакът ви да изглежда добре и да не се обели бързо. Ако нанесете прекалено много, ще изглежда прозрачен и няма да постигнете цвета, който искате. Ако пък нанесете голямо количество лак, той ще стане дебел и ще се обели бързо.

Ето какво мисли по тази тема Gina Alcedo, която е лакирала ноктите на Амал Клуни, Донатела Версаче и Бионсе.

Тя взема предвид две неща, когато лакира ноктите на клиентите си: колко време имат на разположение и каква е формулата на лака. Тя обяснява, че преценява колко слоя лак да нанесе според ситуацията. Например, ако клиентът бърза или има нужда лакът да изсъхне бързо, тогава нанася един слой. Когато лакът за нокти е достатъчно плътен и има добро покритие, можете спокойно да нанесете един, най-много два слоя. Ако е прекалено прозрачен, ще трябва да нанесете 3 слоя лак за нокти.

Как да разберете дали сте нанесли достатъчно лак?

Най-леснията начин да разберете кога е време да спрете да нанасяте лак е като наблюдавате ноктите. Когато вече спрете да виждате белите ивици на ноктите, значи няма нужда да нанасяте повече лак. Обикновено са необходими два слоя.

Сега, след като вече знаете колко слоя лак трябва да нанесете на ноктите си, вижте още няколко съвета, свъразани с маникюра:

Как да лакирате ноктите си:

 

 

Този видеоклип ще ви научи как правилно да лакирате ноктите си от началото до края.

Какво да правите и какво да НЕ правите, когато лакирате ноктите си:

 

 

Съвети за това как да накарате маникюра да издържи по-дълго:

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay