Приготвяне на храна за хора с много ограничено време

Приготвянето на храна може да ви спести време и пари, но може да е труден за придобиване навик. Ето няколко съвета за приготвяне и планиране на храненията - специално за заети хора.

Приготвяне на храна за хора с много ограничено време
Pexels

Всеки има свои собствени неща за вършене и приготвянето на храна може да не е най-важният ви приоритет през цялото време и това е нормално! Все пак не забравяйте да дадете на тялото си това, от което се нуждае. Понякога сме толкова заети, че може да изберем нездравословни неща по подразбиране, поради което приготвянето на храна е добър избор. Когато здравословните ястия се приготвят предварително, това може да помогне за намаляване на лошите хранителни навици и да ви спести пари. Така че, за да направим нещата малко по-гладки за вас по пътя ви към по-здравословен начин на живот, имаме няколко съвета, които да ви помогнат да подготвите храна, въпреки вашия натоварен график.

Първо, има различни начини за приготвяне на храна. Някои хора обичат да купуват всичко в неделя и да приготвят храна за понеделник до петък. В зависимост от вашия график и това, което приготвяте, това може да не е най-добрата идея, тъй като обикновено трябва да съхранявате остатъците само за 3-4 дни Ако някога се съмнявате в качеството на храната, изхвърлете я! Тъй като остатъците не траят вечно, може да искате да приготвяте храна два пъти седмично, така че вашите плодове, зеленчуци и месо да останат свежи, безопасни и вкусни.  

Приготвяне на храна за хора с много ограничено време
Pexels

  1. Започнете с малко и прости неща. Ако сте начинаещи в приготвянето на храна, може да ви се стори много да приготвите една седмица ястия наведнъж. Започнете с малко. Изберете едно хранене, което да приготвите предварително, да речем закуска, и след като се справите с подготовката на закуската, можете да опитате да добавите обяд или вечеря към микса.
  2. Имайте правилните инструменти. Ако приготвяте храната си, добра идея е да вземете купички за многократна употреба. Препоръчително е да използвате стъклени буркани или купи, ако планирате да претоплите това, което е вътре. Ако стъклото е извън вашия ценови диапазон, няма проблем, използвайте каквото можете, по възможно най-безопасния начин. 
  3. Изберете рецепти с подобни съставки. Изберете рецепти предварително, за да знаете какво купувате и какво количество от него ви трябва. Може да бъде полезно да изберете рецепти, които използват едни и същи съставки, така че в крайна сметка да не губите храна. Освен това изберете рецепти с любимите си съставки. Не е нужно да използвате зеленчуци или плодове, които мразите – това са вашите ястия и са предназначени да им се насладите. Съвет: Ако търсите в Google или Pinterest с ключовите думи "здравословно, лесно, приготвяне на храна", ще получите много рецепти, от които да избирате.
  4. Спазвайте рутина. Изберете един ден от седмицата, който ви позволява да посветите няколко часа, за да приготвите храната си. Настройте аларма или я поставете в календара си предварително, за да не забравите – и се ангажирайте с нея!
  5. Бъдете добри към себе си. Понякога ще бъдете поканени да хапнете или може да не приготвите достатъчно храна, за да прекарате деня или седмицата, не се притеснявайте. Каквато и да е причината, добре е да правите грешки или да излизате понякога. Не се чувствайте виновни!

Приготвянето на храна може да бъде чудесен начин да спестите пари и време и да спомогнете за здравословния начин на живот. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay