Теодора Димова представя предстоящия роман „Не ви познавам“ по време на „Аполония“ 2022

Една от най-популярните български писателки ще публукува романа си в края на годината

Теодора Димова представя предстоящия роман „Не ви познавам“ по време на „Аполония“ 2022

Съдбите на "Поразените" от мракобесната идеология на близкото минало отекна в кадифения, но безкомпромисен роман на един от най-талантливите ни писатели – Теодора Димова. Книгата се появи през 2019 г. и стана носител на голямата награда Роман на годината на Фонд "13 века България", както и на престижната френска литературна награда "Фрагонар".

Тази майсторска история за паметта ще получи своето своебразно продължение в лицето на "Не ви познавам" – романа, по който работи в момента Теодора Димова и който ще се появи с логото на издателство "Сиела" до края на 2022 г.

В "Не ви познавам" една от внучките на главните героини в "Поразените" ще трябва да се изправи пред видоизмененя кървав терор – кървавият терор от миналото е заменен, но ядката, същността на злото е същата.

Защото децата и внуците на палачите продължават да бъдат палачи, децата и внуците на жертвите продължават да бъдат жертви. А прочитът на историята отново е подчинен на прогнила кординатна система. 

Има ли обаче изход от омагьосания кръг, в който се е превърнал животът ни?

Откъси от романа "Не ви познавам" ще бъдат представени от актьора и режисьор Стоян Радев на 1 септември от 18:00 ч. в Художествена галерия – Созопол по време на Празниците на изкуствата "Аполония" 2022, а самата Теодора Димова ще разкаже малко повече подробности за работата си по романа и неговото излизане.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay