Кралска Коледа без Меган и Хари: Как Чарлз променя празничните обичаи на семейството

Само след няколко седмици кралското семейство ще се събере за годишните си коледни тържества в Сандрингам - ежегодно събитие, което се състои в следното - всички се разхождат изключително бавно с луксозни шапки.

Докато кралските особи винаги прекарват Коледа в Сандрингам, тъй като това е семейна традиция, се очаква тази година да бъде малко по-различна. Не само защото за първи път е домакин на крал Чарлз, но и защото той възнамерява да направи някои големи промени.

Кралският кореспондент на BBC Джени Бонд разказва за списание OK!, че Коледата под ръководството на крал Чарлз ще бъде по-малко официална от предишните години. Но какво точно означава това?

 

В предишни години се очакваше кралските особи да следват строг протокол по време на празниците - включително поклони и реверанси. Но очевидно Чарлз иска по-спокойна атмосфера през 2022 г. и дори е решил да не кара всички да седят и да слушат речта му. Вместо това Чарлз ще запише предварително годишното обръщение към нацията, с семейството му ще прекара деня в памет на кралицата.

Докато някои обичаи се променят, кралските особи ще направят традиционната си разходка в имението Сандрингам и след това ще се върнат у дома за коледна вечеря. И тъй като вероятно се чудите, Меган Маркъл и принц Хари бяха поканени да присъстват на семейното събиране, но не се очаква да приемат поканата. Според някои експерти, това може да се дължи на факта, че техният документален сериал за Netflix се очаква да излезе само няколко седмици преди Коледа.

Въпреки, че крал Чарлз наистина е отправил покана към Меган и Хари да се присъединят към кралските особи за годишната им Коледа в Сандрингам, Cosmopolitan предава, че се очаква те да "пренебрегнат" поканата, тъй като отношенията са "влошени".

Кралският биограф Анджела Левин споделя пред друго издание, че смъртта на кралицата означава, че няма да има толкова голям натиск цялото семейство да бъде заедно, което е добре, защото изглежда, че Хари и Меган няма да присъстват.

Същевременно това може би е добра идея и заради гореспоменатия документален сериал, който се очаква да внесе допълнително напрежение в краслкото семейство.  Все още няма индикации дали Меган и Хари ще обсъждат кралските особи в рамките на продукцията, така че притесненията им може да са неоснователни.

Въпреки това се очаква мемоарите на Хари, излезли след празниците през януари, да се потопят в някои по-деликатни теми, свързани със семейството му.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay