Домашен пастет с качества безчет

Може да сте спокойни, че имате качествена храна и хранителна добавка в едно, която да ви стигне за цяла седмица

Хранителните качества на свинския черен дроб са неоспорими и неизброими. Накратко - консумацията му е най-добрият начин да обезпечите нуждите си от витамина А, фосфор, цинк, както и целия спектър витамини от B комплекс.

За съжаление, не всички обичат вкуса на този продукт. Колегите от Fitwell.bg обаче ни представиха една рецепта за приготвяне на пастет, която би изкушила и най-големите врагове на чернодробния вкус.

Необходими продукти
1 кг свински черен дроб, нарязан на малки парченца 2 на 2 сантиметра
2 глави лук, накълцани на ситно
7-8 скилидки чесън, накълцани на ситно
200 гр масло
200 мл готварска течна сметана
200 мл вино
100 мл бренди, тъмен ром или коняк
2-3 чаени лъжици мащерка
5-6 зърна смлян карамфил
половин връзка магданоз, накълцана на ситно
сол и черен пипер, наблегнете на второто
ситно настърганата кора на един лимон
ситно настърганата кора на половин портокал (по желание)

Начин на приготвяне
Накълцаните лук и чесън се запържват в тенджера на средна към висока температура в малка част от маслото до омекване, след което към тях се прибавят дробът и подправките без магданоза.

Малко след това в играта се включва течната сметана и всичко това се оставя да покъкри, докато се редуцира и дробът придобие предпочитаната от вас готовност за консумация. Съдържанието на тенджерата се прехвърля в блендер с останалото масло и пресния магданоз и се оставя на изчакване.

Тенджерата се връща на котлона и в нея се изсипват виното и брендито (или с каквото сте решили да го замените). Оставят се да изврат наполовина и се прибавят в блендера, след което цялата смес се смила до предпочитаната от вас консистенция.

Пастетът се прехвърля в подходяща тава или йенски съд и се охлажда добре преди консумация. След това можете да сте спокойни, че имате качествена храна и хранителна добавка в едно, която да ви стигне за цяла седмица. 

Още статии на тема хапване от Fitwell.bg:

Различната зелева салата

Да изядеш есента

Свежи или сушени подправки в манджата?

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
kameliq ganeva 03.12.2013|14:32
Много е вкусен, много обичам когато баба го прави, страхотен става.
11
kameliq ganeva 26.11.2013|18:26
И за мен няма нищо по-хубаво от домашното, независимо пастет или лютеница.
10
Анриета Конова 22.11.2013|17:09
Страхотен е винаги съм го обичала и когато мога си го правя.
9
kameliq ganeva 21.11.2013|14:24
Много го обичам, баба ми правеше най-редовно.
8
Никол Георгиева 14.11.2013|13:25
Кой не обича пастета, а и той разяжда и дава апетит. :)
7
Mer Zlatkova 13.11.2013|18:23
Едно време баба какъв готин пастет правеше.
6
Kalina Vicheva 13.11.2013|17:31
Това си заслужава да се пробва, със сигурност ще е супер вкусно.
5
marieta georgievich 13.11.2013|15:17
Много го обичам, но не знам как да си направя, благодаря за предложението.
4
desislawa pawlewa 13.11.2013|13:38
това е гадна храна
3
roni peteva 13.11.2013|11:09
Може да се пробва рецептата,домашно приготвеният пастет ще е много вкусен.
2
didka abadjieva 13.11.2013|10:02
Поне знаеш какво има в него и също така е много вкусен, аз съм правила.
1
Katy Russeva 12.11.2013|17:15
Нпременно ще го пробвам, тъй като като гледам колко Е-та има в купешкия и какви ли не гадости, направо ми призлява, а това поне е нещо истинско.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти