Бананов хляб без глутен

Бананов хляб без глутен
JONATHAN BOULTON

Този бананов хляб е също толкова вкусен, колкото обикновения, но е подходящ за хора, които имат непоносимост към глутен. Какво по-хубаво от това?!

Необходими продукти:

3 големи банана, добре узрели 

2 ч. овес

2 големи яйца

1/2 ч. кленов сироп

1 ч. л. сода за хляб

1 ч. л. ванилов екстракт

1/2 ч. л. сол

1/2 ч. орехи, нарязани

Бананов хляб без глутен JONATHAN BOULTON

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса и сложете хартия за печене в една тава. 

Комбинирайте бананите, овеса, яйцата, кленовия сироп, содата, ванилията и солта в кухненския робот или ги разбъркайте с миксер, до получаване на гладка смес. Добавете орехите в готовата смес. 

Изсипете тестото в тавата, и отгоре наредете още банани, по желание.

Печете около 20 минути, като проверявате с клечка за зъби. 

Оставете да се охлади за около 15 минути, след това обърнете хляба в някакъв съд, оставете да се охлади напълно и сервирайте.

Добър апетит!

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти