Рецепта за пиле с бърбън и чесън

Това е един страхотен начин да приготвите пилешкото месо, защото става сочно и вкусно. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

1 кг обезкостено пилешко месо

сол

черен пипер

2 с. л. зехтин

2 с. л. масло

6 скилидки чесън

1 глава лук

1 чаша бърбън

2 1/2 чаши пилешки бульон

1 чаша замразен грах

2 с. л. магданоз

Начин на приготвяне:

Вземете един голям тиган и разтопете 1 лъжица масло, заедно с 1 лъжица зехтин.

След това посолете пилето и го поръсете с черен пипер и го сложете в тигана.

Пържете, докато стане златисто. След това го прехвърлете в чиния.

Добавете останалата мазнина и сложете лука и чесъна.

Добавете бърбъна и пилешкия бульон и оставете на котлона за 5 минути.

Добавете още малко сол и черен пипер и оставете соса да се сгъсти, като преди това добавяте пилето.

Накрая добавете и грахта и когато е готово, гарнирайте с магданоз.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти