Рецепта за сос Грейви

Рецепта за сос Грейви
PARKER FEIERBACH

През зимата най-често хапваме месо. Сосовете са чудесно допълнение към различните месни ястия, а сос Грейви е най-популярната добавка към месото. Той го прави по-сочно и много по-вкусно. Ето как да приготвите сос Грейви:

Необходими продукти:

2-3 ч. пилешки бульон

1/2 глава лук, нарязан 

3 скилидки чесън, накълцан

4 с. л. брашно

4 с. л. масло

1 ч. л. градински чай

1 ч. л. розмарин

1 ч. л. мащерка

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото. Запържете нарязания на ситно лук и чесъна. 

Добавете брашното, а след това и подправките.

Добавете бульона, като го изиспвате на тънка струйка и бъркате непрестанно. 

Оставете сместа да заври.

След това намалете силата на котлона и оставете да къкри, докато се сгъсти.

Ако сосът е твърде гъст, добавете още бульон. 

Подправете соса със сол и черен пипер, преди да сервирате. 

Почти всички видове месо могат да се гарнират с този сос. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
- Скъпааа, прибрах сеее! Ммм, как вкусно мирише. На пържолки?- Не е от нас!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти