Печени овесени ядки с течен шоколад и банани

Тази рецепта е повече за десерт, отколкото за закуска, въпреки че съдържа овесени ядки, които сме свикнали да хапваме за закуска. 

Необходими продукти:

спрей за готвене

1/2 ч. овесени ядки

2 банана

1 голямо яйце

1/2 ч. мляко

1 с. л. кленов сироп

3/4 ч. л. бакпулвер

2 с. л. течен шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте малка форма за печене със спрея. В блендера сложете овес, докато стане на фин прах и го оставете настрана. В средна купа намачкайте 1 банан до гладка смес. Разбъркайте яйцето, млякото и кленовия сироп. Добавете смлените овесени ядки и бакпулвера и разбъркайте добре.

Изсипете тестото в подготвената форма и сложете по малко течен шоколад на различни места. Нарежете другия банан и го наредете отгоре. 

Печете около 25 минути, като проверявате с клечка за зъби дали е готово. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
- Мамо, всичко си изядох!- Ето затова синко, искаме да живееш отделно.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти