Чудото Пилатес

Чудото Пилатес

Чудото Пилатес

Вероятно явлението Пилатес е нещо, за което много сте чували, но все още не сте изпробвали лично, поради много причини. И колкото и глупаво да звучи, най-честите извинения за това са преди всичко мързела, невъзможността да намерим достатъчно мотивация, за да започнем да тренираме и страха да не би да не се справим с това толкова ново нещо в живота ни...

Пилатес представлява система от много нежни, плавни и неагресивни упражнения, които не само, че не натоварват костната система, но и са много полезни, особено ако сте от тези, които имат проблеми с изправената стойка. А това са много от младите и работещи хора, които прекарват голяма част от времето си пред компютъра, което пък неволно променя стойката и походката им, изкривявайки сериозно костната система.

Основните принципи на Пилатес са свързани с дишането, стойката и плавното изпълняване на отделните модули. Ако имате добър учител, приличен самоконтрол и двигателна култура, ще спечелите за себе си не само тонус и добра осанка, но и стегната мускулатура, балансирано дишане, здраво сърце и бързо храносмилане.

Дихателните техники са важна част от Пилатес. Ако ги овладеете, те ще помагат на всяка клетка от организма ви да се снабди с нужното й количество кислород и така да остане млада, а и да повиши енергията ви.

Нещо друго, много важно и отличаващо това упражнение от много други - напълно достъпно и много полезно е за всички, страдащи от изкълчвания, измествания на ставите, възпаления, артрит.

 


Създателят на това чудо Джоузеф Пилатес умира на 87 години, но до смъртта си е изключително активен и енергичен, а в наследство оставя не само програмата, но и думите: "Трябва да съм прав. Без лекарства, без травми и възпаления през целия ми живот. Цялата страна, целият свят трябва да правят упражненията ми. Ще бъдат по-щастливи!”

На пилатес дължат прекрасната си форма Сара Джесика Паркър, Мадона, Хилари Дъф, Лиз Хърли, Дженифър Анистън, дори признаващия се за най-мързеливия сред актьорите на Острова - Хю Грант.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay