Вкусно ризото с аспержи и бекон

Вкусно ризото с аспержи и бекон
ETHAN CALABRESE

Ето как да приготвите вкусно ризото с аспержи и бекон:

Необходими продукти: 

4 филийки бекон

1 голяма глава лук, нарязан

2 скилидки чесън, накълцан

1 ч. ориз

4 ч. пилешки бульон

3/4 ч. бяло вино

1 връзка аспержи, нарязани на 3-4 части, в зависимост от дължината

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържете бекона за няколко минути, докато стане хрупкав. Извадете го в чиния, върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. 

Добавете лука към мазнинанта от бекона и гответе 5 минути, докато омекне. След това добавете чесъна и гответе още 2 минути. Добавете ориза и разбъркайте и след това една чаша бульон. 

Гответе, докато бульонът се абсорбира напълно. След това добавете останалия бульон и гответе още 30 минути. 

Добавете аспержите и гответе още 6-7 минути, докато омекнат.

Добавете бекона, поръсете със сол и черен пипер и ризотото ви е готово. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти