Вкусен коблер с къпини

Вкусен коблер с къпини
ETHAN CALABRESE

Едно от най-простите удоволствия на лятото е коблерът. Вече сме ви предлагали рецепта за прасковен коблер, а сега ще ви научим как да приготвяте коблер с къпини. 

Необходими продукти: 

За пълнежа:

6 ч. къпини

1/2 ч. захар

сокът и кората от 1/2 лимон

1 супена лъжица царевично нишесте

1 ч. л. ванилия

щипка сол

За коблера:

1 ч. брашно

1/4 ч. захар

1 1/2 ч. л. бакпулвер

1/2 ч. л. сол

4 с. л. масло

1/4 ч. мляко

1 голямо яйце, разбито

жълтък, за намазване

едра захар, за поръсване 

ванилов сладолед, за сервиране

Начин на приготвяне: 

В голяма купа смесете къпините със захарта, лимоновия сок и кора, царевичното нишесте, ванилията и солта. Оставете да престои 30 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса. В друга голяма купа разбийте брашното, захарта, бакпулвера и солта. Добавете маслото с ръце, докато продуктите се смесят, след това добавете млякото и яйцето. 

Прехвърлете сместа от къпини в тиган, който може да се слага във фурната, и залейте с тестото.

Намажете тестото с жълтъка и поръсете със захар. 

Печете около 45 минути, до златисто. 

Оставете да изстине за 10-15 минути и сервирайте с ванилов сладолед. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти