Ребека Фет и новата ѝ книга "Всичко започва с яйцето"

Ребека Фет и новата ѝ книга "Всичко започва с яйцето"

Издателство "Замония" представя новото си заглавие, наречено "Всичко започва с яйцето" от Ребека Фет. Книгата е добре позната сред жените, които искат да забременеят в Западния свят и е най-продаваната в световен план по темите забременяване, фертилитет, репродуктивно здраве и т. н. - с изключително високи оценки не само от читателките, но и от специалистите!
Ребека Фет завършва молекулярни биотехнологии и биохимия къмуниверситета в Сидни, Австралия, и има опит в лабораторните изследвания вобластта на генетиката. Преди да стане бестселър писател на научнатематика, тя работи осем години в кантора по патентни дела забиотехнологии в Ню Йорк, където анализира научни и клинични изследванияи пресъздава сложните текстове на понятен, разбираем език. Ребека естрастен привърженик на идеята, че най-новите достижения на наукататрябва да достигнат до хората.
Тук можете да видите и малък откъс от книгата;
--
Независимо дали тепърва планирате да имате дете, или вече сте поели по дългия път нарепродуктивните процедури и неуспешни инвитро фертилизациии (IVF), или сте преживелиспонтанен аборт – от съществено значение е да снабдявате своите яйцеклетки със специфичнихранителни вещества, нужни за развитието на ембриона, и да избягвате токсини, коитопричиняват сериозни щети. От тази книга ще научите най-обикновени неща, които бихтемогли сами да приложите, за да създадете най-добрите условия да забременеете и да родитездраво дете. Всичко започва с яйцеклетката.Прието е да се мисли, че жените се раждат с определено количество яйцеклетки, с коитоизобщо разполагат, и че с възрастта качеството на яйцеклетките намалява драстично. Но товане е всичко. През повечето време от живота ни яйцеклетките в качеството си на още неузреликлетки се намират в състояние на занижени жизнени функции. Три или четири месеца предиовулацията яйцеклетката претърпява колосални промени. Тя увеличава драстично размера си,започва да произвежда повече енергия и преминава през прецизен процес на делене икопиране на хромозоми. Ако този процес се обърка, а той често се обърква, се стига дохромозомни промени в нея. И тези абнормалии са единствената най-важна причина за спонтанните аборти и неуспешните IVF-цикли, както и за по-трудното забременяване на по-зрели жени.
 
На много от тях често се съобщава, че няма какво толкова да направят, за да подобряткачеството на своите яйцеклетки. Най-новите научни изследвания обаче оспорват това староразбиране. Фазата на растеж преди овулацията всъщност е решаващият период, през койтомогат да се случат много неща, що се отнася до качеството на яйцеклетката – положителни, нои отрицателни. В това число влизат натоварването с токсини като бисфенол А (BPA) ифталати, както и защитната функция на антиоксидантите и другите хранителни вещества.Следователно съществува един времеви прозорец, през който бихте могли да подобритекачеството на своите яйцеклетки.Тази книга ще е вашият гид за специфични стратегии, които са подкрепени от силнинаучни изследвания. Важно е да се знае, че съветите в нея не са базирани на единични опити сживотни, които подхвърлят съблазнителни намеци по отношение на причините и решенията занекачествените яйцеклетки. Изолираните изследвания – било то с животни, или в лабораторностъкло – дават само ограничени данни, към които трябва да се отнасяме с предпазливост.Напротив – настоящата книга се основава на обширен анализ на множество научниизследвания, потвърдени и проведени с многобройни групи участници и истински пациенти.
Ако вече посещавате специалист по репродуктивността, вероятно са ви насочили каквихранителни добавки да приемате, за да повишите качеството на яйцеклетките си. Някои отлекарите вероятно ще дават по-актуални и повече научнообосновани съвети от други. Етозащо с тази книга аз бих искала да ви предложа възможност реално да научите какво и защопомага, за да можете сами да вземате обосновани решения.Но първо нека ви разкажа как се вманиачих по науката за качеството на яйцеклетките. В началото на моята мисия лежаха същите грижи и страхове, които измъчват всички жени,борещи се с намалени репродуктивни способности. Предстоеше ми IVF-процедура (инвитрооплождане) и аз просто се притеснявах дали нещата ще са наред. Дали количеството наяйцеклетките ще бъде достатъчно? Дали от тях ще се развият устойчиви ембриони, които дабъдат трансферирани и да доведат до желаната бременност?При всеки IVF-цикъл могат да се объркат толкова много неща, че наистина всичко езаложено на карта. В нашия случай се налагаше да има и още един човек, който същоразчиташе, че ще имам достатъчно яйцеклетки: нашата сурогатна майка[1]. Ако процедурата неуспееше, щеше да се наложи не само аз, но и тя да повтаря всички процедури и лекарскипрегледи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.



Можете да отидете на Начална страница