Лазаня с рикота и спанак

Една толкова вкусна рецепта

Обръщаме поглед към Италия и към великолепната лазаня, само че приготвена по малко по-различен начин. Ето как да си я приготвите.

Ще ви бъдат нужни:

  • 16 листа кори за лазаня
  • 600 грама спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 250 гр. рикота
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжичка песто
  • 80 грама настърган пармезан
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 75 грама масло
  • 50 грама брашно
  • 50 мл. мляко
  • 50 мл. сметана
  • индийско орехче
  • сол, черен пипер

В голяма тенджера загрейте маслото с надребнения чесън. Прибавете нарязания спанак, посолете и сложете черен пипер на вкус. Оставете за няколко минути на огъня, след това дръпнете малко да изстине.

Нарежете рикотата и добавете към нея яйцето, пестото и сместа със спанак.

В тенджера сложете да се разтопи 50 грама масло. Добавете брашното, Бъркайте през цялото време. добавете и млякото и сметаната. След като го махнете от огъня, добавете и пармезан. Получихме нещо като сос бешамел.Овкусете!

Включете фурната на 200 градуса. В тава първо изсипете като основа сос бешамела. След това сложете листовете лазаня. Сложете спаначената смес, отново листи лазаня и после сос бешамела. Продължете до изчерпване на продуктите. Накрая завършете със сос бешамел. Отгоре сложете останалия прмезан и запечете за около 25 минути във фурната.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти