Какво казва цветът на дрехите ви за вас?

Какво казва цветът на дрехите ви за вас?

Психологията изучава цветовете много подробно и специалистите са стигнали до заключението, че изборът ни на цветове може да определя характера ни. Когато става дума за дрехи, избираме цветове ежедневно и те могат да изпращат съобщения. 

Събрахме някои от най-популярните цветове, които хората носят, и техните значения:

1. Синьо- спокойствие

Синият цвят има успокояващ ефект. Модните консултанти препоръчват този цвят за интервюта за работа, защото символизира лоялност. Именно поради тази причина полицаите обикновено носят сини униформи.

2. Жълто- креативност

Жълтото е силен цвят. Той е свързан с емоции, креативност и висока самооценка. Свързва се с вълнение, стимулация и добро настроение.

3. Розово- невинност

В по-тъмните нюанси, розовото се свързва със забавление. В по-бледите тонове, розовото се свързва с релакс. Розовото е женствен цвят, с него обаче трябва да се внимава. Някои от основните послания, които този цвят изпраща са невинност, любов, всеотдайност и щедрост.

4. Бяло - чистота

Бялото се счита за цвят на съвършенството. Свързва се със светлина, свежест, чистота, спокойствие, доброта и невинност.

5. Зелено - свежест

Зеленото е цвят, който се свързва с природата и се счита също за успокояващ цвят. Придава усещане за свежест, хармония и баланс.

6. Червено - жизненост и страст

Що се отнася до червения цвят, той не се свързва само със страст, сила, жизненост и любов, но и с опасност, агресивност и омраза. В облеклото, той дава усещането за сила и жизненост.

7. Фуксия - забавление

Фуксията е смел цвят, който изразява енергия, жизненост и забавление. Добре е да се избира за дейности, които изискват енергия, като аеробни и силови упражнения във фитнес залата.

8. Лилаво - изтънченост

Лилавото се счита за кралски цвят. Той се свързва с лукс, богатство и изисканост. 

9. Оранжево - независимост

Оранжевият цвят е свързан с независимостта, мотивацията и организацията. Той също говори за силна воля и конкурентоспособност.

10. Кафяво - стабилност

Цвят, който може да се намери толкова лесно в природата, говори за достоверност и стабилност. Освен това е отличен цвят за предаване на нова или негативна информация, тъй като се твърди, че създава неутрална атмосфера за дискусии.

11. Сиво - неутралност

Сивият цвят символизира неутралност и изтънченост. Това е вторият най-популярен цвят за носене на интервюта за работа (първият е син). 

12. Черно - елегантност

Черното е високо оценен цвят както от дизайнерите, така и от обикновените хора. Този тъмен цвят се свързва с елегантност. Той олицетворява властта, но може да предаде и чувство за насилие. Препоръчва се да имате предвид и двата аспекта на цвета, когато отивате на интервю за работа, за да сте сигурни, че препредаваме правилното съобщение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay