Каква е забележителната история зад създаването на „Пътеводител на галактическия стопаджия“?

„Без паника“ от Нийл Геймън е истинско обяснение в любов към Дъглас Адамс и неговата култова класика.

"Пътеводител на галактическия стопаджия" е една от най-успешните книги, издавани някога както от великата издателска корпорация на Малката мечка, така и на почти безобидната планета Земя. А Дъглас Адамс безспорно се нарежда сред най-големите имена и на хумора, и на научната фантастика. Но как започва тази невероятностна история? 

Дано имате хавлия под ръка, защото обичаният и небезизвестен Нийл Геймън ("Американски богове", "Коралайн", "Од и ледените великани", "Изкуството има значение") ще ви я разкаже в непревежданата до момента "Без паника"

"Без паника" (в превод на Светлана Комогорова-Комата)  ще ви направи част от  необикновения живот на Дъглас Адамс. Живот, толкова необичаен за писател, че в него почти не остава място за… писането. 

Как се раждат идеи, които превземат света – от "Пътеводител на галактическия стопаджия" до сценарии за епизоди на "Доктор Кой", как са създадени култови текстове за литературата, радиото, телевизията и киното?

Каква е забележителната история зад създаването на „Пътеводител на галактическия стопаджия“?

Като млад журналист Нийл Геймън получава пълен достъп до живота, писмата, непубликуваните откъси и архиви на Адамс и става свидетел на процеса му на писане, на несигурността и предизвикателствата, разочарованията и триумфите. След което успява да превърне съдбата на писателя Адамс в самостоятелна фантастична и забавна история в духа на една от най-успешните поредици на всички времена.

Каква е забележителната история зад създаването на „Пътеводител на галактическия стопаджия“?

Дори Дъглас Адамс потвърждава: "Всичко в тази книга е унищожително вярно – с изключение на дреболиите, които не са". В тази книга почитателите му ще открият много неразказвани истории и анекдоти за творбите му, заедно с оригиналния синопсис на радиосериала, различни планове за развитието на историите и окончателния вариант на "Как да напуснем планетата", все по-важна информация при всичко случващо се наоколо.

Каква е забележителната история зад създаването на „Пътеводител на галактическия стопаджия“?

Простираща се до момента, в който той си взима сбогом с нашата планета, "Без паника" е историята на една забележителна книга, превърнала се в истински културен феномен. Историята на неочаквани срещи и също толкова неочакван успех, който променя световната литература – и не само –  завинаги.


 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay