Защо жените са склонни да пренебрегват червените флагове във връзката?

Защо жените са склонни да пренебрегват червените флагове във връзката?

Едва ли ще ви е прятно да го чуете, но ние жените имаме сколнност да пренебрегваме червените флагове в отношенията си с мъжете. Всъщност онези, които са склонни да избягват червените знамена, го правят само с добри намерения в сърцето си в опит да поддържат положителна перспектива за своя партньор.

Добре знаем, че този подход е пагубен за нашата психика, но същевременно продължаваме да толерираме лошото поведение на партньора си, сякаш дори не искаме да отворим очите си за неговите недостатъци.

Но защо го правим?

Ако пренебрегвате червените флагове, може да имате проблем да се доверите на собствената си интуиция:

Според експерти по връзките интуицията може да се определи като усещане за истина в дадена ситуация.Тя ни помага да четем между редовете. Вашите емоции са вашият най-голям източник на мъдрост за това кои сте. Вашият емоционален свят ви казва всичко, което трябва да знаете. Ние сме научени да имаме негативна връзка с чувствата си, което ни кара да се страхуваме от чувствата и емоциите си и вследствие на това да ги изключваме.

Вашата интуиция понася удари. Тя е емоционална реакция към дадени моменти, които преживявате. Интуицията е нашата своеобразна истина. Ако пренебрегвате своята истина, ще изпитвате постоянно безпокойство. Следователно може да започнете да се чувствате така, сякаш не можете да се доверите на себе си или на собствените си решения - започвате да отхвърляте инстинктивните си чувства към нов потенциален партньор. Въпреки че можете да усетите, че партньорът ви изневерява, вие започвате да надделявате над емоциите си и да си измисляте извинения и оправдания.

Според експертите, умът иска едно единствено нешо и се е съсредоточил върху него и това е връзката. Не искате да бъдете отхвърлени или да останете сами. Това, че не виждаме реалността, така каквато е, означава, че се намираме в състояние на отричане. То е породено от страха ни да се изправим пред истината и да продтлжим напред след това.

Това, което трябва да направите е да се опитате да избистрите мислите си и да вземете едно не особено лесно решение. Във всеки случай, трябва да осъзнаете, че е по-добре да бъдете сами, отколкото с погрешния човек, който ще ви носи единствено неудовлетвореност и ще наранява чувствата ви. Ако в една връзка има твърде много червени флагове, то това няма да доведе до нищо добро.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay