Защо често дългосрочните връзки приключват скоро след брака?

Защо често дългосрочните връзки приключват скоро след брака?

Когато сме в дълга връзка с някого, когото обичаме, естествено е да мислим за следваща стъпка: брак. Идеята да се омъжим ни прави много ентусиазирани и причинява широка усмивка на лицата ни. Да живееш заедно с човека, когото обичаш, завинаги, звучи прекрасно, но реалността е малко по-различна от представите, които сме си изградили от филмите и книгите.

Бракът няма да бъде приказка всеки ден, въпреки че се обичате. Това, че двама души се обичат и са заедно от дълго време, не означава, че ще имат брак като от приказките. С брака идва голяма отговорност, за която повечето хора не мислят.

Има няколко причини, поради които дългосрочните връзки приключват скоро след брака. Ето някои от тях:

Липса на ангажираност

Когато сте млади и влюбени и имате човек до себе си, от време на време намирате нов начин да покажете на своя партньор, че е специален. Чувствате се благодарни, че имате този човек до себе си и му го показвате. От друга страна, когато вече сте женени, започвате да приемате партньора си за даденост. Двамата съпрузи започват да оценяват другия все по-малко и по този начин се появя пропаст помежду им.

Били сте прекалено привързани в началото

Според проучване, публикувано в Journal of Personality and Social Psychology, двойките, които са прекалено привързани в началото на връзките си, са по-склонни да се разведат, след като се оженят. Когато проявявате постоянна обич към съпруга / съпругата си през цялото време, до степен, че вашите "изненади" дори не ги изненадват вече, нещата започват да стават малко скучни след брака.

Не е било "наистина любов"

Най-голямата грешка на хората е да бъркат любовта със страстта. Друга грешка е да се бърка привързаността с любовта. Обикновено хората, които допускат тези грешки, след като се оженят, разбират, че това всъщност не е любов.

Вашите нужди са се променили

Хората се променят с времето, както и техните нужди. Хората често се разделят, защото техните нужди и приоритети се променят. Промяната е неизбежна и идва с времето. Има два варианта: да се променяте успоредно с партньора си или да разделите пътищата си. Изборът е ваш.

Просто сте искали да се установите

Ако сключите брак по някаква причина, различна от любов, нещата просто няма да се получат. Ако сте се оженили просто защото знаете, че е време да го направите и искате някаква сигурност, вероятно бракът ви скоро ще се разпадне.

Открили сте нова страна на партньора си

Това, че сте във връзка с един човек от години, не означава, че го познавате изцяло. Когато се ожените и започнете да споделяте живота си на 100%, ще започнете да откривате много нови неща за партньора си. В тези ситуации често хората откриват неща, които не харесват в партньора си и бракът приключва.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay