След дълго отсъствие в книжарниците се завръща „Синовете на Джо“ – финалната част от поредицата „Малки жени“

Време е за завършека на обичаната семейна сага на Луиза Мей Олкът, който се появява на български в ново издание

След дълго отсъствие в книжарниците се завръща „Синовете на Джо“ – финалната част от поредицата „Малки жени“

Повече от 150 години след написването си, поредицата "Малки жени" от американската новелистка Луиза Мей Олкът продължава непрекъснато да намира нови и нови читатели по цял свят. Считани за шедьовър на детската класика, тези книги са се превърнали в капсула на времето от XIX в. и оставят безсмъртен отпечатък в световната литература с непреходните си послания. 

У нас първите три книги от емблематичната поредица – "Малки жени", "Добри съпруги" и "Малки мъже" – се появиха в нови издания, а след дълго отсъствие от книжарниците и в превод от Росица Тодорова на пазара излиза и финалната част от тетралогията – "Синовете на Джо".

В този трогателен завършек на обичаната от поколения читатели семейна сага на Луиза Мей Олкът за последен път се срещаме с любимите сестри Марч, техните съпрузи, семейства и приятели. 

Десет години след края на "Малки мъже" отново отваряме вратите на имението "Пламфийлд", което някогашната бунтарка Джо и съпругът ѝ професор Баер са превърнали в необикновено училище – убежище за дузина момчета в нужда от дом и подкрепа.

Днес синовете на Джо – включително обещаващият музикант Нат, морякът Емил и буйният Дан – вече са пораснали и са поели по трънливия път в света на възрастните, където ги очакват първите триумфи и разочарования, успехи и несгоди. Някои от тях ще отпътуват далече от дома, някои ще преживеят падения, душевни бури и крушения, някои ще изпитат истинска любов, а други ще разберат точно колко боли разбитото сърце.

След дълго отсъствие в книжарниците се завръща „Синовете на Джо“ – финалната част от поредицата „Малки жени“

Но винаги напътствани от заръките, добротата и обичта на жената, посветила живота си на тях, те ще се завръщат обратно към стария "Пламфийлд", за да разкажат за новите си приключения, да излекуват раните си и да се изправят пред предизвикателствата на бъдещето с нови сили. 

С присъщата си топлина и емоционалност, в "Синовете на Джо" Луиза Мей Олкът отново се гмурва в онзи преходен момент на ръба между детството и младостта, в който мечтите са по-смели и цветни, а всеки провал – по-тежък и труден за преглъщане. 

Вдъхновила десетки филмови и телевизионни адаптации, мюзикъли, опери и безброй разкази и книги, създадени около героите, поредицата "Малки жени" намира своя логичен и блестящ завършек в една вълнуваща, сърцата и топла история, в която читателите ще се влюбят и завинаги ще носят със себе си.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay