Тези две зодии трудно излизат на срещи

Всичко, което трябва да знаете за съвпадението Овен-Риби, в приятелството, любовта и други

Тези две зодии трудно излизат на срещи
Pexels

Когато определени зодиакални знаци се съберат, може да се почувства като нещо съдбовно – но това определено не винаги е даденост. В случая на Риби и Овен, тези двамата може да трябва да работят малко повече от другите, за да се разбират. Това съвпадение е случай на привличане на противоположности, което ще създаде магнетизъм, но идва с много области и възможности за растеж, върху които да работите.

Съвместимост Риби и Овен

Първоначалното привличане на овен и риба един към друг е очарование, като техните много различни енергии се пленяват взаимно.

Тази връзка е рядка комбинация, тъй като от всичките 12 зодии, тези две са най-отдалечени една от друга във всяко отношение. Овен е първият знак в зодиака, докато Риби е последният. Овен е кардинален, ян, огнен знак, докато Риби е променлив, ин, воден знак .

Овен се управлява от Марс, планетата на войната и действието, докато Риби се управлява от Юпитер и Нептун, планетите на експанзията и мечтите. Астрологично погледнато, тези две имат толкова общо, колкото ябълка и портокал. И така, какво е това в тях, което ги привлича един към друг?

Това се свежда до очарованието, което имат в различията помежду им. Тези двамата са родени за промените, което може да затрудни поддържането на идеална съвместимост за дълго време. Би било добре да си спомнят, че тяхната дихотомия ги е привлякла един към друг на първо място.

Те дори могат да се чувстват ревниви или уплашени един от друг в началото, но когато се откажат от конкуренцията, те могат да започнат да смесват уникално своите индивидуални качества, за да създадат нещо красиво като се подкрепят и допълват един друг. 

Детският поглед на света на Овена докосва Рибите, карайки ги да се чувстват млади и заредени с енергия. Енергията на Овен е свежа, забавна, енергична и изпълнена с дух, а нежната мечтателност на Риби действа като охлаждащ балсам на огнената природа на Овен. Това кара овенът да се чувства спокоен и обгрижен. Енергията на Риби е отпусната, спокойна, лечебна и пълна с психическо съзнание, което почти магически им позволява да знаят точно какво да правят.

Разбира се, важно е да запомните, че когато става въпрос за астрологична съвместимост (известна още като синастрия), наистина трябва да вземете под внимание цялата астрална карта на двамата, а не само техния слънчев знак. Въпреки това, ето повече за това как тези два знака се справят в любовта и приятелството, както и как са сходни и различни.

В едно приятелство

В едно приятелство Овен и Риби могат да се вдъхновят един друг да се докоснат до различни версии на себе си. Тази двойка знае, че ако непрекъснато се заобикаляте с хора като тях самите, никога няма възможност за растеж.

Потокът от прямите вибрации на Овена оказва голямо влияние върху креативния ум на Риби и позволява на Рибите да поемат жизнеността на овена, което подпомага осезаемите прояви.

Междувременно Рибите могат да охладят пламъците на Овена, позволявайки на овена да забави темпото и да види нещата с душата си и да развие интуицията си, вместо да разчита на импулсите си.

Когато тази двойка обедини сили в приятелство, има безкрайни начини да се научат един друг как да станат по-балансирана версия на себе си, като виждат красотата на това да правиш нещата по различен от твоя начин.

Обвързани?!

Ако Овен и Риби решат да пренесат връзката си на следващото ниво от приятелство към романтично партньорство, ще се случи едно от двете неща: или ще започнат да се харесват все по-малко, или ще започнат да се обичат повече и повече. Наистина зависи от тях да положат усилия в своя съюз, за ​​да получат това, което искат от него.

Когато са физически един с друг, ще се случи магия на изцеление и разбиране. Тяхното дълбоко привличане един към друг създава хармония, която се пренася в тяхната телесна връзка. Те са в състояние да влязат в естествените си роли на доминиране и подчинение, което се превръща в начин да се свържат независимо от различията си.

Овенът е вълнуващ и пламенен, а Рибите са дълбоки. Овенът непрекъснато ще трябва да смекчи подхода си, а Рибите ще трябва да създават граници по директен начин, за да могат тези двамата да си паснат романтично.

Начини, по които си съвпадат?

В астрологията модалността намеква за това как всеки знак комуникира. При Овен и Риби техните модалности са идеални за един друг. Променливата природа на Рибите, например, ги прави гъвкави към кардиналната модалност на Овена, който предпочита да поеме водещата роля.

Въпреки това, докато техните модалности са допълващи се, те постоянно ще трябва да търсят справедливост, така че Овенът да не е винаги този на шофьорското място. Рибите също ще трябва да положат съзнателни усилия, за да не бъдат подведени от овена.

Овенът не иска да тласка хората към подчинение, но с Риби всичко е твърде лесно поради тяхната природа без граници. Рибите трудно казват "не", защото през повечето време нямат нищо против да се пуснат по течението. С течение на времето обаче Рибите ще се загубят и накрая ще отплуват, оставяйки Овена объркан и с разбито сърце.

Всичко това може да бъде избегнато, ако Рибите си поставят граници и добавят думата "не" в своя речник. Овните ще бъдат раздразнени, но въпреки това ще го уважават.

Друго общо нещо между тях (което може да ги издърпа през трудните времена) е, че и двамата се страхуват да не разбият сърцето си. И двамата са уязвими по свой собствен начин, само под различни форми. Страхът, управляван от Марс (Овен), е труден за откриване, но мъгливостта на Нептун също може да бъде също толкова измамна.

Гордостта на Овен рядко им позволява да бъдат външно уязвими, но емпатичната природа на Риби има начин интуитивно да знае от какво се нуждаят и да го извлече от тях, за да създаде безопасно пространство за разцвета на тяхната уникална любов. Любовта винаги може да направи невъзможното възможно и начинът, по който се случва с Овен и Риби, е ако помнят, че сърцата на другия винаги са на правилното място.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay