Защо вие и партньорът ви трябва да си лягате по едно и също време

Защо вие и партньорът ви трябва да си лягате по едно и също време
unsplash

Някои от нас са нощни птици, а други обичат да стават рано и съответно да си лягат рано. Въпреки разликите в нашите навици за спане, двойките се опитват да се приспособят и понякога не разбират защо трябва да си лягат заедно. Но това е изключително важно, вижте защо:

Това ще направи гушкането и разговорите в леглото неразделна част от ежедневието ви

Всяка двойка жадува за гушкане и малко разговори с любимия човек. Но колко от нас всъщност отделят време за това? Ето защо лягането по едно и също време ще позволи на вас и партньора ви да се гушкате ежедневно и дори ще ви осигури малко повече време да говорите за вашия ден.

Не само това, науката казва, че гушкането кара тялото да освободи невротрансмитера окситоцин. Това ви помага да се сближите с партньора си и да се чувствате по-добре. 

Това може да ви помогне да разрешите проблемите си

Понякога най-малките неща могат да се превърнат в проблеми и ако ни отнеме твърде много време, за да се опитаме да ги разрешим, те просто ще се задълбочат и ще се озовем в лошо настроение с дни. Но когато си легнете заедно с партньора си, по едно и също време, ще имате шанс да говорите за тези неща и да ги разрешите. Съответно, това ще ви помогне да имате по-добра сутрин и добър нощен сън, без да се тревожите и да бъдете нервни.

Защо вие и партньорът ви трябва да си лягате по едно и също времеunsplash

Това може да ви помогне да се синхронизирате с партньора си

Лягането по едно и също време с партньора ви ще ви помогне да се приспособите заедно, да се синхронизирате и да се почувствате по-удобно един с друг. Също така може да ви помогне да избегнете ненужно дразнене, когато някой от вас събуди другия, когато си легне, което може да доведе до събуждане в лошо настроение.

Това може да подобри вашето физическо здраве

Спането заедно не се отнася само до връзката, но и до общото ви състояние. Това може да понижи кръвното Ви налягане, да помогне за засилване на имунната Ви система и да помогне за намаляване на възпалението в тялото.

Това също може да подобри психичното ви здраве

Физическото ви здраве не е единственото нещо, което ще се подобри - вашето психическо и емоционално здраве също ще получи тласък. Това може да намали безпокойството и да ви помогне да се почувствате по-спокойни. В крайна сметка ще бъде по-лесно да водите разговори с партньора си с лекота, а също така ще ви помогне да подобрите деня си, като ви кара да се чувствате по-щастливи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Две блондинки си говорят: -Муцка, винаги изглеждаш много добре. Стегната. Стройна. Как го правиш - попитала едната блондинка? -Занимавам се с народни танци. -Ау-у, колко интересно! И какви танци...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти