Пиле с чесън и мед

Тази лесна вечеря не изисква почти никакви усилия, но е изключително вкусна. Съчетайте с броколи или пържен ориз и ще имате вкусна вечеря на масата за по-малко от час.

Необходими продукти:

1/4 ч.ч соев сос с ниско съдържание на сол

3 с.л. пчелен мед

2 скилидки чесън,

Сок от 1 лайм

2 с.л. сусамово масло,

1 ч.л. сос Sriracha (вече се намира и у нас в търговските вериги)

1 с.л. царевично нишесте

500 г пилешки гърди без кости и без кожа

Сол

Прясно смлян черен пипер

Сусам, за гарниране

Нарязан зелен лук, за гарниране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. В средна купа разбъркайте заедно соевия сос, меда, чесъна, сока от лайм, 1 супена лъжица сусамово масло, Sriracha и царевичното нишесте. Подправете пилето със сол и черен пипер. В голям тиган, подходящ за фурна, на средно силен огън, загрейте останалата супена лъжица сусамово масло. Добавете пилето и запържете до златисто, по 4 минути от всяка страна. Залейте се с глазурата и прехвърлете във фурната.

Изпечете пилето за 25 минути. След това намажете с лъжица глазура върху пилето и запечете до карамелизиране за около 2 минути. Гарнирайте със зелен лук и сусам.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Между братчета.Малкият към големия:- Бате, помоли мама да ни даде пари за сладолед!- Ми, ти я помоли. Тя не е само моя майка, ами и твоя!- То си е така, ама ти се познаваш с нея по отдавна!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти