Иво Сиромахов кани децата на „Приказно пътешествие“ из България в новата си книжка

Книжката приканва малките читатели да опознаят и заобичат родината със забавна и образователна игра, която ще им донесе специален подарък

Иво Сиромахов кани децата на „Приказно пътешествие“ из България в новата си книжка

С вълшебните истории, разказани в книгите "Малки приказки", "Приказки от планината" и "12 принцеси", популярният сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов се гмурна в света на детската литература и поведе малките читатели на фантастична разходка из непознати и красиви земи. 

Сега българският писател се завръща с нова детска книжка, чиито вълнуващи сюжети се развиват не къде да е, а съвсем близо до нас – на някои от най-обичаните места из цяла България. 

С твърди корици и прекрасните цветни илюстрации на Лилия Тодорова  "Приказно пътешествие" събира двайсет авторски приказки, които разказват вдъхновяващи, неочаквани и чудати истории от миналото на двайсет вълшебни места у нас.

Иво Сиромахов кани децата на „Приказно пътешествие“ из България в новата си книжка

От Белоградчишките скали през Крушунските водопади, остров "Св. Анастасия" и Долината на розите, та чак до крепостта "Баба Вида", сред страниците на тази цветна книжка се крие едно наистина "Приказно пътешествие", в което магията на нашата малка, но толкова богата на истории страна оживява и ни приканва да станем герои в своята собствена приказка. 

С невероятен усет към детайла, много въображение и вдъхновение Иво Сиромахов създава един вълшебен свят, в който всичко е възможно – стига само да сме достатъчно смели да станем част от следващото приключение. 

По пътя си из приказното минало на България малките читатели ще се срещнат с красиви самодиви, добри змейове, лоши магьосници, странстващи пирати, смели рицари, работливи джуджета, весели таласъми и непослушни караконджули; ще странстват из смайващи пещери, изоставени крепости, тайни библиотеки, недостъпни манастири и загадъчни острови. А всяка една локация се намира само на едно пътешествие разстояние! 

Водени от перото на Сиромахов, децата ще впуснат в изследване на някои от най-важните теми от света на децата и възрастните – смелостта и добротата, приятелството и силата, която се крие във всеки един от нас.

Иво Сиромахов кани децата на „Приказно пътешествие“ из България в новата си книжка

А след като вече са прочели приказките, читателите ще имат и възможността да участват в забавна и образователна игра. Следвайки специалната карта на "Приказно пътешествие", те ще могат да посетят различните места от книжата и да изживеят фантастичните истории на героите. Всеки един от тях, изпратил снимка с книжката в ръце и от двайсетте локации на Фейсбук страницата на "Приказно пътешествие", ще спечели личен подарък за спомен от това шеметно приключение, а трима от включилите се в голямото предизвикателство ще спечелят  и по-специална награда в томбола, в която ще присъстват имената на всички покорили и 20-те локации. Повече информация за играта ще може да откриете скоро на страницата на "Приказно пътешествие".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay