Как правилно да замразим плодовете за предстоящата зима

Как правилно да замразим плодовете за предстоящата зима

Казват, че организмът ни няма нужда от храната, която не е в сезон, но ние много обичаме полодове. И тъй като любимите малини и боровинки ги няма в списъка за зимата, то трябва да направим така, че да ги съхраним, за да им се радваме през целия студен сезон.

И докато питателните супи и яхнии са също толкова приятни, няма причина прасковите и горските плодове също да не  бъдат част от менюто само, защото сняг е посипал земята. В дните с температури под нулата резен или два летни плодове могат да ни се сторят райски и ще ни припомнят за топлото лято, което предстои да чакаме още дълго.

И не, днес няма да си говорим за конфитюри и компоти! Всички любими летни плодове могат да присъстват в менюто ви и през ноември или декември с помощта на вашия фризер. Предприемете правилните стъпки и можете да превърнете това в реалност.

Подсушете плодовете

Замразяването не е толкова просто, колкото да хвърлите плодовете в найлонов плик цели или нарязани. Целта е да се насладите на тези сочни плодове след месеци и е необходима известна подготовка, за да може това да се случи. Ако поставите плодовете във фризера, след като сте ги измили и все още не са имали възможност да изсъхнат, най-вероятно ще развият "изгаряне" във фризера. Затова подредете вашите измити боровинки или ягоди върху хартия. Оставете ги да изсъхнат на въздух, след което ги замразете по този начин. След като се замразят, извадете ги и ги прехвърлете във фризерна торбичка за дългосрочно замразяване. Както винаги, не забравяйте да поставите етикет и дата!

Що се отнася до по-големите плодове, замразете ги точно както планирате да ги използвате по-късно. Това означава да обелите, почистите и нарежете на кубчета прасковите, ябълките и крушите. Те могат да се поставят направо в запечатана торбичка, стига да не са мокри. Не забравяйте, че трябва да освободите целия въздух от пакетчето. Замразени по този начин, вашите плодове могат да се съхраняват до три месеца.

Как да размразите?

Когато дойде моментът да се насладите на вкусните плодове, трябва да ги извадите от фризера предварително. Не правете грешката да ги поставите директно на стайна температура, тъй като горските плодове ще отделят твърде много течност и ще се сплескат. Размразяването трябва да стане постепенно - първо в хладилника за няколко часа/една вечер и след това вече можете да ги консумирате по желания от вас начин.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay