Как храната по рекламите изглежда толкова апетитна?

Как храната по рекламите изглежда толкова апетитна?

Вкусен хамбургер, сладолед или студена газирана напитка изглеждат доста по-добре в рекламите, отколкото на живо. Тайната зад тази измама се нарича стилизиране на храна и това е техника, използвана от фотографите, за да ни накара да "опитаме" храната чрез очите.

1. Бургерите са напълнени с гъба и клечки за зъби

Феновете на бургери знаят много добре, че в рекламите изглеждат големи и апетитни, но реалността е много различна.

За да изглеждат добре, една от използваните техники е топенето на сиренето с нещо като сешоар. Те също така поставят гъби върху хамбургерите, за да им придадат по-голяма височина, и използват клечки за зъби, за да задържат съставките на място. Последният щрих е маслото, което създава илюзията, че месото е сочно и прясно изпечено.

2. Сладоледът всъщност е картофено пюре и балсам за коса

Сладоледът може да бъде една от най-стресиращите храни за снимане, тъй като се разпада, преди да намерите перфектния кадър! Но за да не се стопява, професионалните фотографи са намерили начин да работят с него: сладоледът се заменя с картофено пюре, смесено с балсам и боя, което го прави като истински. И най-доброто от всичко? Не се топи.

3. Тампон, сложен предварително в микровълновата печка, създава парата, която виждаме на снимките

Широко използван ресурс за създаване на усещане, че храната е току-що извадена от фурната, е да загреете тампон в микровълновата и да го поставите зад храната, така че да се вижда парата, която излиза. 

4. Палачинките се пълнят с картон, а сиропът е моторно масло

Тайната да ги накарате да изглеждат толкова апетитни на рекламни снимки е добавянето на картонени дискове между всяка от тях, така че кулата да има повече височина. Излива се и моторно масло, така че храната да не го абсорбира, както при обикновения сироп и да изглежда сияйна по време на цялата фотосесия.

5. Освежаващата сода често има фалшив лед

Снимането на храна не е бърза задача, тъй като намирането на перфектния кадър и заснемането на всички детайли по най-добрия начин изисква много часове и отдаденост. Но ястията естествено нямат толкова време - например ледът в напитките се топи за минути. Поради това се използва изкуствен лед. 

6. Пилето става златисто кафяво благодарение на препарат

Първо, суровото пиле се подсушава със салфетки. След това се натъпква със салфетки, за да му се придаде по-голям обем и да не изглежда толкова тънко, колкото е в действителност. След това бутчетата на пилето се завръзват. Накрая се смесва препарат с багрило и пилето се боядисва, за да стане златисто. 

7. Битата сметана се заменя с крем за бръснене

Някои напитки или парчета торта със сметана винаги са добра идея, но и двете са много нетрайни в хладилник, да не говорим за фото студио.

За да се избегне лошото преживяване да се разпадне или да се стопи под светлините на камерата и студиото, един графичен център препоръчва да се използва пяна за бръснене вместо истинска сметана, тъй като визуално изглежда по-добре и е по-трайна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay