Мис Вселена не се е къпала почти месец, за да спечели конкурса за красота?

Има много красиви жени по света и конкурси като Мис Вселена показват значителните културни и естетически различия между жителите на света. Въпреки че "красотата" е относително понятие, дамите, които се състезават в тези конкурси, имат уникални качества, емблематични за съответните им страни. Някои обаче прилагат странни практики, за да запазят уникалната си красота, като например прекрасното момиче, което спечели тазгодишното състезание.

За първи път жена на нейната възраст печели конкурса

Р'Бони Габриел е най-възрастната победителка в този конкурс до момента. Това действие е пример за ангажимента на институцията да се противопостави на социалните конвенции, за да насърчи участието на всякакви жени в състезанието.

Габриел, на 28 години, счупи рекорда през 2023 г., като стана най-възрастната победителка в Мис Вселена. Това е забележително постижение. 

Габриел е първата Мис САЩ, която печели Мис Вселена от 10 години, така че нейната победа е революционна. Всъщност жената се стреми да "бъде трансформиращ лидер". Тя каза: "Като много страстен дизайнер, аз шия от 13 години. Използвам модата като сила, да правя добро. В моята индустрия намалявам замърсяването чрез използване на рециклирани материали."

Преди да спечели, тя практикува странна "рутина за красота"

Запазването на естествената ни красота може да е предизвикателство и много жени се обръщат към различни разкрасителни трикове и режими, за да го направят. Например, Блейк Лайвли обича да нанася майонеза като маска за коса, а пък Лейди Гага използва тиксо, за да си прави лифтинг на лицето.

В случая със зашеметяващата Габриел, тя използва нетрадиционна, но ефективна стратегия, за да запази красотата си непокътната. Победителката призна: "Не съм си мила косата през цялото това време, откакто заминах за конкурса на 1 януари" и добави: "Все още не съм!" 

Както отбеляза Габриел, "Хората смятат, че е смешно, защото излизаме на сцената и изглеждаме толкова красиви и свежи", каза тя. "Но всъщност се чувствах толкова мръсна, когато стигнах до финала."

Моделът също така призна, че не се къпе всеки ден, за да запази автобронзата си. "Нанасям автобронзант, защото съм със светла кожа и когато си на сцената, светлините те правят още по-блед", призна тя. 

Кандидатката стига до финала без да си вземе душ или да използва шампоан, но въпреки това изглеждаше очарователно. "Докато дойде финалът, имах добра основа от лак за коса и къдриците останаха в перфектна форма", обясни тя.

Иска да изобрази Мис Вселена по уникален начин

В крайна сметка Габриел разкри всичките си стратегии, които ѝ помогнали да спечели, доказвайки, че не е нужно да си перфектен и безупречен, за да изглеждаш красив в очите на другите. Никой не би могъл да знае какво се крие зад тази привлекателна жена, но смятаме, че това е посланието на Габриел - че не всичко е такова, каквото изглежда.

Малко хора биха споделили това, което разкри Габриел, но тя е убедена в желанието си да бъде единствена по рода си Мис Вселена. "Това е силно послание, което искам да споделя със света", каза тя. "Без значение дали хората се опитват да ви съборят или има погрешни схващания за вас, не можете да позволите това да ви застигне. Просто продължавай и ще получиш това, което заслужаваш – затова съм толкова щастлива, че съм Мис Вселена."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay