Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги
unsplash

Стабилната връзка, изпълнена с щастие и разбирателство, не е подарък, а резултат от упорита работа. Във всяка връзка има проблеми и недоразумения. Понякога си мислим, че е по-лесно просто да се откажем и наистина е по-лесно, но обикновено не си струва. Всяка връзка има нещо като кризи, които се случват преди да достигнем пълното щастие. И ако не се откажете, когато ви е трудно, ще получите най-ценното- прекрасна връзка и човек, който ви обича, до края на живота ви.

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги:

1. Критика

Не всеки може да приема критика, а когато я получаваме от най-близкия ни човек и ни прилича на атака, обикновено се получава голям проблем. Когато критикувате партньора си, вие се опитвате да му кажете, че има нещо лошо в него. Но фрази като "ти винаги..." или "ти никога..." са много често срещани, но никога не водят до положителен резултат. Тогава, човекът, който се чувства нападнат, започва да се защитава.

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги pixabay

2. Отдръпване и издигане на стени

Вероятно повечето от нас са преживявали моменти, в които партньорът им просто се отдръпва и отказва да говори за проблемите. Изглежда така, сякаш партньорът ви не се интересува и ви игнорира. Д-р Джон Готман казва, че 80% от мъжете са такива. Изглежда, че не ги интересува, но всъщност наистина им пука. Важно е да научите как да разпознавате признаците за това, когато партньорът ви е емоционално претоварен и да не го притискате. Ако има нещо, което наистина трябва да обсъдите, просто изчакайте подходящия момент.

3. Привличане към друг човек

Това звучи зле, но 70% от жените признават, че са имали увлечения. Това са нормални усещания и не означават изневяра. Важно е в тези моменти да не се водите от емоциите си и да не отблъсквате партньора си. В живота ви може да има много изкушения, но доверието е едно от най-ценните неща в една връзка.

4. Презрение

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги pixabay

Презрението идва от моралното превъзходство. Може да бъде сарказъм или враждебен хумор, но винаги е разрушително за една връзка.

Трябва да се научите как да изразявате признателност и благодарност. Това е като огледало. Колкото по-положително се чувствате, толкова по-малко изразявате презрение.

Вашият партньор заслужава да му показвате любов, а не презрение. Щом осъзнаете това, връзката ви ще започне да се развива много добре.

5. Избухване

Деца, финансови проблеми, проблемен член на семейството. Всички тези неща се натрупват и в крайна сметка избухвате. Обикновено в тези моменти, хората искат просто да си тръгнат и нямат желание да се опитат да оправят нещата. Ако преживеете тази криза и все пак останете заедно, ще станете много по-силни.

6. Приемане и прошка

Това е етапът, в който осъзнаваме, че трябва да измислим спокоен начин да се справяме с трудностите. Приемаме, че ще има проблеми в съвместния ни живот и караниците и скандалите стават все по-редки.

7. Щастлив и спокоен живот

Ако вие и вашият партньор сте преживели тези 6 неща, вероятно ще бъдете заедно завинаги unsplash

След преминаването на всички тези етапи, преживяване на много болка и неприятни моменти, получаваме най-големия подарък. На този етап хората вече осъзнават, че връзката не е лесно нещо, но въпреки това са се справили. Гордеят се със себе си и започват да водят щастлив и спокоен живот.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

13 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Пресичам на червено и един полицай ми подвиква:- Госпожо, Вие накъде?- Отивам на гости у Мимето, теб какво те интересува, мъжът ми знае!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти