Има ли лабораторно изтичане на вируса, причинил пандемията от COVID-19?

„Вирус“ на забележителния писател Мат Ридли в съавторство с Алина Чан търси произхода на SARS-CoV-2

Има ли лабораторно изтичане на вируса, причинил пандемията от COVID-19?

Един нов вирус порази човечеството през 2019 г. и предизвика безпрецедентни поражения. Над две години от началото на пандемията отговорът на въпроса ъде и как започва Covid-19?" все още остава неразгадан, превръщайки се може би в най-голямата мистерия на нашето съвремие. 

Небезизвестният журналист и писател Мат Ридли, автор на бестселърите "Геномът”, "Еволюция на всичко” и "Червената царица”, обединява усилия с учения Алина Чан, за да разкрият как се получи така, че един вирус, подобия на който се срещат в прилепи от Южен Китай, някак започва да заразява хора на повече от 1500 км оттам в Ухан.

Резултатът е провокативното изследване "Вирус. В търсене на произхода на Covid-19 (изд. "Сиела", 2022; превод: Деян Кючуков) – почти детективска история, която въвежда читателя в загадката, променила света през последните над две години.

Има ли лабораторно изтичане на вируса, причинил пандемията от COVID-19?

Търсенията на двамата учени ги отвеждат до подробности, свързани с прилепите и SARS епидемията в Южен Китай, до диви животни, конфискувани от контрабандисти, и до авангардни изследвания за усилване на функцията при вируси, извършвани в лаборатории в Ухан и другаде.

Във "Вирус. В търсене на произхода на Covid-19 ще откриете подробности около случилото се на пазарите за животни и в биологичните лаборатории, прикритите от китайските учени и власти записи и данни и следите, които могат да се извлекат от генетичния код на самия вирус.

Базиран на множество изследвания и проучвания,  "Вирус. В търсене на произхода на Covid-19от Мат Ридли  дава вероятен отговор на основния въпрос, стоящ пред учените. Той обаче на свой ред повдига ред въпроси за действията на водещите световни политически лидери по време на най-голямото глобално предизвикателство в последните десетилетия.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay