Как да поддържате фитнес уредите си през лятото

Лятото идва с пълна скорост, а и с него желанието ни да изглеждаме по-добре. За много хора топлите месеци означават, че е време да поработят във фитнеса, за да си върнат позагубената форма.

Как да поддържате фитнес уредите си през лятото

Лятото идва с пълна скорост, а и с него желанието ни да изглеждаме по-добре. За много хора топлите месеци означават, че е време да поработят във фитнеса, за да си върнат позагубената форма. 

Ако сте фен на тренировките, а и като имаме предвид рестрикциите, които бяха налагани заради пандемията, най-вероятно сте оборудвали свой фитнес в дома си. Поддръжката на фитнес уредите и също толкова важна, колкото и самата тренировка, независимо дали тренирате вкъщи или в зала. Грижата може да удължи живота на вашето оборудване, да подобри неговата производителност и да ви спести пари в дългосрочен план. Предотвратяването на проблеми се състои от нещо повече от това да извършете праха от уредите си.

Тъй като температурата през лятото се повишава рязко заедно с влажността, машини като елипсовидни тренажори, бягащи пътеки, степери и велоергометри се нуждаят от специални грижи, защото не са проектирани за инсталация или използване в горещината. Компонентите на тези машини ще заработят по-трудно, когато температурата скочи, увеличавайки шансовете за по-бързо им износване. И така, какво може да се направи?

1. Поддържайте дневник

Един задължителен инструмент за ефективна превантивна поддръжка е добре организираният дневник. За всички съоръжения, включително тези, които се нуждаят от специална поддръжка, е важно да се запише всеки детайл по поддръжката и обслужването на всяко оборудване.

2. Рутинно почистване

Премахването на прах, пот и мръсотия помага на електрониката да продължи да работи по-дълго. Уверете се, че почистващият препарат, който използвате, не попада в мотора на машината. Също така, никога не използвайте препарати за избелване, амоняк или киселина. Професионалната профилактична поддръжка е също толкова важна. В затворено пространство с висока температура се натрупва повече прах върху тренировъчното оборудване, така че редовното почистване от вас или от сертифицирана компания е важно.

3. Проверете указанията за гаранция на вашето оборудване

Трябва задължително да проверите документите, които се доставят с оборудването, защото понякога производителите не препоръчват използването на техните машини при високи температури. Ако продължите да използвате оборудването в несъответствие с техните препоръки, може да не спазят гаранцията за оборудването.

4. Използвайте резервни части от същата марка

Когато работите с доставчици на услуги, никога не използвайте резервни части от друга марка. Настоявайте да използват частите от същата марка.

Тези стъпки не само ще ви гарантират избягване на честите ремонтни дейности, но също така ще помогнат да се идентифицират потенциални опасни неизправности, преди машините да причинят нараняване. Освен това оборудването, което изисква по-малко ремонти и работи по-дълго, никога няма да наруши бюджета ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay