Как да разрешите проблеми с доверието в една връзка – експертен съвет

Как да разрешите проблеми с доверието в една връзка – експертен съвет
Pexels

Една любяща връзка може да бъде красив съюз между двама души. За да се постигне тази цел, има няколко аспекта в рамките на връзката, които трябва да функционират оптимално.

Най-важният аспект е доверието.

Доверието се изгражда и поддържа с много малки действия във времето. Проблемите с доверието в една връзка могат да предизвикат страх и преценката може да се замъгли, а съмнението и подозрението да растат.

За да работи една щастлива връзка, участващите хора трябва да имат доверие един на друг. Двойките често се чудят как да разрешат проблемите с доверието, защото в началото нещата обикновено изглеждат розови и красиви. 

Обикновено има много вълнения и малките прегрешения лесно се прощават и оставят настрана.

След като преминете през първоначалното увлечение обаче и връзката започне да процъфтява, вие наистина започвате да научавате накъде отиват нещата и може да започне да се развива или разпространява дълбока основа на доверие.

Вашето подсъзнание ще започне да търси отговори на въпросите:

Този човек уважава ли това, което казва?

Открити ли са за чувствата му, дори за негативите?

Действията му предават ли същото послание като думите?

Отговорите на тези въпроси ви помагат да определите дали е безопасно да се доверите на този човек или не.

Когато и двамата са честни, открити и заслужаващи доверие, двойките могат лесно да станат уверени в пътя, по който върви връзката им, в рамките на няколко седмици. В рамките на тази доверителна връзка за тях става лесно да решат какво бъдеще ги очаква заедно.

Понякога, за съжаление, когато на единия или и двамата във връзката им е трудно да отворят сърцата си, за да се доверят един на друг, това може да стане много разочароващо. 

Ако обаче има истинско желание за изграждане на любяща връзка, това разочарование не трябва да означава край.

Всяка връзка се сблъсква с няколко препятствия по време на своя ход.

Ключът е да коригирате проблеми с доверието или нещо друго и да работите за разрешаването им.

Проблеми с доверието 

Една здрава връзка не може да расте без доверие. Понякога предишният житейски опит може сериозно да повлияе на способността ви да се доверявате на други хора.

За съжаление много хора са се сблъскали с ужасни разочарования под формата на сърцераздирателно предателство. Ако вие или вашата половинка се борите с този проблем, важно е да го разрешите заедно.

Доверието е нещо, което трябва да се спечели чрез надеждно поведение. Думите, подаръците и обещанията не помагат много за възстановяване на доверието. От значение са последователните надеждни действия.

Недоверието може да доведе до ужасни странични ефекти. В среда на недоверие може да изпитате по-високи от нормалните нива на тревожност, съмнение в себе си и сериозна липса на увереност. Това не означава край на вашите взаимоотношения. Можете отново да се научите да вярвате на хората.

Всичко, което трябва да направите, е да дадете шанс на тях и на себе си.

Първото нещо, което трябва да направите, е да се опитате да определите защо вие или вашият партньор имате проблеми с доверието. По любезен и нежен начин можете да попитате "Какви неща мога да направя, за да помогна на мен или партньора ми да се чувстваме по-сигурни в нашата връзка?

Причини, поради които има проблеми с доверието в една връзка

Ако се чудите как да преодолеете проблемите с доверието, трябва да разберете причините за тези проблеми във вашата връзка. Може да има няколко причини, поради които вие или вашият партньор имате проблеми с доверието и ключът към възстановяването е да ги идентифицирате.

Ако позволите на недоверието да тлее, това може да доведе до тежко разочарование и депресия. Това може да доведе до това да държите партньора си, страхувайки се, че ще го загубите завинаги, което от своя страна може да създаде токсична среда на привързаност и опити за контрол. 

Опитайте се да останете рационални.

Запитайте се "Моят партньор заслужава ли доверието ми?"

Ако не сте сигурни, попитайте други, които познават вас и вашия партньор и са прекарали време с вас двамата. Може би можете да се доверите на доверен приятел и да го попитате: "Трудно ми е да се доверя на партньора си. Виждаш ли нещо, което мислиш, че аз може да не виждам в тази връзка?"

Можете също да внимавате за тези признаци на проблеми с доверието в една връзка.

  • Ако вие или вашият партньор смятате, че другият е нечестен.
  • Ако вие или партньорът ви сте изневерявали по време на предишни връзки. Когато научите, че не е много трудно да изневерите, започвате да предполагате, че вашият партньор също може да ви е изневерил.
  • Не сте наясно какво прави партньорът ви, когато не сте наоколо.
  • Не сте много запознати с приятелите на партньора си.
  • Ако вашият партньор е твърде потаен, можете да станете несигурни.
  • Когато се чувствате застрашени от приятелството на партньора си с хора, които не познавате.
  • Ако вашият партньор не споделя толкова, колкото вие.
  • Ако вашият партньор се чувства несигурен или разстроен, когато посегнете на личното му пространство.
  • Ако предишният ви партньор е предал доверието ви.
  • Ако откриете, че настоящият ви партньор флиртува с други.

Как да преодолеете проблемите с доверието или да помогнете на партньора си да преодолее неговите?

Ако вие или вашият партньор имате дълбоко вкоренена несигурност и проблеми с доверието, това може да бъде много разрушително за връзката ви. Ако вашият партньор има съмнения относно вашата вярност, можете да се сблъскате с труден момент, постоянно опитвайки се да го убедите във вашата лоялност.

Ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да помогнете на партньора си да преодолее проблемите с доверието.

Ако вие сте този със съмненията и искате да знаете как да преодолеете проблемите с доверието в една връзка, можете също да следвате тези стъпки.

Един от най-големите фактори, които водят до несигурност в една връзка, е липсата на комуникация. Ако ви зададат въпрос за нещо, не давайте неясни отговори. Ключът е да се отворите, да проведете разговор и да отворите канали за комуникация.

Обсъдете ежедневието си

Говорете за това, което сте правили през деня си и слушайте какво е правил вашият партньор през неговия. Помага, когато и двамата сте наясно какво се е случвало, когато не сте били един до друг.

Обсъдете вашите тайни

Споделянето на тайни може да сближи двама души. Колкото повече научавате за партньора си, толкова по-силна става връзката ви.

Експресна грижа

Обсипете партньора си с увереност и комплименти. Напомнете му колко много означава за вас и колко много го обичате.

Представете половинката си на приятелите си

Представете партньора си на вътрешния си кръг от приятели и ги оставете да се почувстват като принадлежащи към вашата общност. Това им помага да облекчат несигурността си по отношение на приятели, от които могат да се почувстват застрашени.

Анализирайте нещата от тяхната гледна точка

Бъдете рационални и се поставете на тяхно място, преди да съдите или да изпуснете нервите си.

Разрешаването на проблеми с доверието в отношенията не става за една нощ. Дайте малко време и работете върху изграждането на връзката си, основана на доверие и ангажираност.

Потърсете помощ от обучен професионалист, ако вие или вашият партньор не можете да разберете как да преодолеете проблемите с доверието във връзката въпреки няколкото опита.

Проблеми с доверието в една връзка могат да възникнат поради много причини, но никога не е твърде късно или невъзможно да ги премахнете, ако сте решени да накарате връзката ви да работи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay