Кои са тайните убийци на брака

Кои са тайните убийци на брака
Pexels

Кои са факторите, водещи до развод? Дали това е пламенната и забележима разлика в мненията и възгледите, или защото двамата партньори са се разлюбили? Всъщност, след много изследвания, експерти стигат до заключението, че някои много конкретни причини допринасят за края на брака и най-често срещаната е "тихите убийци" на връзката, т.е. факторите, които остават напълно незабелязани. Ето кои са те.

Избягването на конфликти

Избягване на обсъждането на проблемите във връзката и споровете може да окаже жестоко влияние на отношенията ви. Това може да доведе до ескалация на различията по между ви. И бързо да се стигне до объркване в брака ви.

Оставянето на страна на личните емоции

Въпреки че сте във връзка, не трябва да пренебрегвате личните си емоции. А и не трябва да позволявате на половинката си да го прави. Ако той никога не оставя поне малко от любимия ви сладолед, значи нещо в отношенията ви куца. Това може да изглежда ужасно тривиално, но натрупвайки се тези причини могат да разрушат всичко.

Нерешени проблеми от миналото

Не трябва да позволявате на минали проблеми да обсебят връзката ви. Не оставяйте миналото да ви последва в настоящето. Ако го позволите, доверието във връзката ви ще се разруши. Колкото и да се обичате, е възможно травмата да бъда по-голяма и да не можете да я превъзмогнете.

Проблемите около парите

Финансовите спорове са една от главните причини двойките да се развеждат. Не позволявайте тези причини да застигнат и вас. Не си помисляйте да лъжете половинката си къде и как сте изхарчили парите си. Така ще дадете път на измамата във връзката си.

Прехвърлянето на отговорността

Ако при всеки спор вашият партньор ви прехвърля отговорността, е нормално отношенията ви да ескалират. Неумението на всяка една от половинките в един брак да разбира и слуша другия, може да се превърне в причина за раздяла.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
- Скъпааа, прибрах сеее! Ммм, как вкусно мирише. На пържолки?- Не е от нас!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти