Кои са петте езика на любовта?

Познаването на любовния език на партньора ви може да укрепи връзката ви!

Кои са петте езика на любовта?
Pexels

Петте езика на любовта описват пет начина, по които хората получават и изразяват любов в една връзка. Това са качествено време, утвърдителни думи, подаръци, помагане, физически допир.

Познаването на любовния език на партньора ви и уведомяването им за вашия е начин да помогнете и на двамата да се почувствате обичани и оценени. 

Петте езика на любовта

Книгата на Чапман "5-те езика на любовта" е публикувана за първи път през 1992 г. Преди да напише книгата, той започва да забелязва модели в двойките, които съветва. Той разбира, че двойките не разбират взаимно нуждите си.

Това го накарало да измисли пет езика на любовта или начини, по които хората в отношенията изразяват любовта си. Те са:

  • качествено време
  • утвърдителни думи
  • подаръци
  • помагане
  • физически допир

Утвърдитени думи

Изразяване на обич чрез изречени думи, похвала или признателност. Когато това е основният любовен език на някого, той се радва на мили думи и насърчение, ободряващи цитати, любовни бележки и мили текстови съобщения. Можете да направите деня на този човек, като му направите комплимент или посочите какво прави добре.

Добре прекарано време

Някой с този език на любовта иска неразделно внимание. Те се чувстват обичани, ако присъствате и се фокусирате върху тях, когато сте заедно. Това означава да оставите мобилния телефон, да изключите компютъра, да установите зрителен контакт и да слушате активно.

Хората с този език на любовта търсят качеството пред количеството.

Физическо докосване

Човек с физическо докосване като основен любовен език чувства любов чрез физическа обич. Освен секса, те се чувстват обичани, когато партньорът им държи ръката им, докосва ги или им прави масаж в края на деня, например.

Идеята на този човек за перфектна среща може да включва гушкане на дивана с чаша вино и хубав филм. Те просто искат да бъдат физически близо до партньора си.

Помагане

 Помощта се изразява в хубави неща, които правите за партньора си, които го карат да се чувства обичан и оценен, като например:

  • Помощ с чиниите
  • Пазаруване в супермаркета
  • Прахосмукачка
  • Зареждане или измиване на колата

Ако основният език на любовта на вашия партньор е актовете на услуга, те ще забележат и оценят малките неща, които правите за тях. Те са склонни да извършват действия на услуга и доброта и за другите.

Получаване на подаръци

За някой, който използва и отговаря на този език на любовта, даването на подарък показва любов и обич. Те ценят не само самия подарък, но също и времето и усилията, които другият е вложил в него.

Хората, които обичат да получават подаръци като част от основния си любовен език, не очакват непременно големи или скъпи подаръци; важно е повече усилието и внимателността зад подаръка.

Когато отделите време да изберете подарък специално за тях, това им казва, че наистина ги познавате. Хората с този език на любовта често могат да си спомнят всеки малък подарък, който са получили от любимите си хора, защото им оказва такова въздействие.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay