Как да се подготвите и как да се държите на интервю за работа

Как да се подготвите и как да се държите на интервю за работа

Така, преминали сте етапите на разглеждане на документите и сте си уговорили интервю за мечтаната позиция. Честито! Но трудната част още не е приключила. Трябва да се справите добре и на самото интервю. Има много неща, които трябва да обмислите- какви въпроси ще ви зададат, какво ще облечете и т.н. Важно е да сте сигурни в себе си и да не попречите интервюто да застане между вас и мечтаната работа. Ако сте подготвени, мотивирани и уверени ще сте много по-близо до успеха. Ето няколко прости съвета за това как да се подготвите и как да се държите на интервю за работа:

1. Направете проучване

Научете колкото можете повече за компанията, за която ще работите, каква ще е вашата роля и кой ще ви интервюира. Ще се почувствате много по-уверени, след като изградите здрава основа от знания.

2. Разгледайте CV-то и мотивационното си писмо 

Все пак тези документи са ви осигурили това интервю. Интервюиращият може да зададе въпроси по автобиографията ви и е добре да сте я прегледали преди това. 

3. Упражнявайте въпроси и отговори

Съществуват редица начини, по които можете да направите това: можете да потърсите въпроси и отговори в интернет или да разиграете интервю за работа с приятел. Така или иначе, е хубаво да очаквате какво биха ви попитали и да имате подготвени силни отговори.

4. Проверете маршрута

Важно е да знаете как да се държите на самото интервю, но е важно и да знаете как да стигнете до там. Проверете маршрута, за да знаете как и за колко време ще стигнете до мястото. 

5. Подгответе дрехите си

Да, трябва да носите нещо подходящо, но най-важното е как самите вие ще се чувствате в тези дрехи. Трябва да се чувствате уверени. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay