Кое е по-добро за тялото ви: йога или пилатес?

Ако трябваше да изберете едното...

Кое е по-добро за тялото ви: йога или пилатес?

Когато трябва да избирате спорт, най-важното нещо е да определите какви са вашите цели. Дали искате да отслабнете или просто да се раздвижите, дали искате да работите за мускулна маса или искате спорт, съчетан с медитация за разтоварване и т.н. Когато става въпрос за това дали да изберете йога или пилатес, всичко зависи от вашите цели. Има някои обши неща между йогата и пилатеса, но има и много разлики.

Кое е по-добро за тялото ви: йога или пилатес?

При пилатеса, фокусът е върху силата и стабилността. Този вид тренировка ще ви бъде от полза, ако преди сте се занимавали със спортове, като голф, тенис и т.н. Ако пък търсите повече гъвкавост и релаксация, йогата има тенденция да поставя повече акцент върху дишането и свързването с ума. Все пак има някои учители по йога, които се фокусират върху силата и интензивността на упражненията и инструктори по пилатес, които обръщат внимание на връзката между тялото и ума.

Що се отнася до влиянието върху тялото, както пилатеса, така и йогата ще ви помогнат при подобряването на баланса, силата, хармонията. По време на тренировка по пилатес, през цялото време ще бъдете на подложка, а при йогата има и няколко стоящи пози. И двата спорта не са подходящи за отслабване. Изгарянето на калории е ниско, интензивността е ниска и изобщо не са спортове за горене на калории.

Кое е по-добро за тялото ви: йога или пилатес?

Опитайте и йога и пилатес. Всяко нещо има своите предимства и недостатъци. Обърнете внимание на начина, по който се чувствате по време на тренировката, както и след нея. Обърнете внимание и на връзката, която създавате с инструктора. Опитайте и двете неща, за да разберете кое отговаря повече на вашите нужди, очаквания и кое ви носи повече удоволствие.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay