По-здрави ли са връзките, в които има по-голяма възрастова разлика

За някои хора важи максимата "Възрастта е само число", особено когато става за любов. Вероятно всеки от нас познава или пък е виждал двйки, които имат разлика от над 10 години във възрастта си. Понакога това води до възмущение от страна на околните, но при хетеросексуалните двойки се счита за нормално мъжът да е по-възрастен от жената. Всъщност, мъжете, които биха излизали с възрастни дами не са особено много.

Много еднополови двойки също се радват на връзки с голяма възрастова разлика. Всъщност доста от еднополовите двойки знаменитости с най-големи възрастови разлики имат дългосрочни взаимоотношения, като Елън Дедженеръс и Порша де Роси, между които разликата е 15 години, Мат Бумър и Саймън Холс, които имат 14 години разлика и Елтън Джон и Дейвид Фърниш, които имат 16 години разлика.

До какво води голямата разлика във възрастта?

Разпространението на двойки с разлика във възрастта може да ни накара да мислим, че те са по-здрави от тези, които са на едни години, но това не е непременно така. Проучване, което изследва хетеросексуални двойки на различна възраст, показва някои интересни открития. Най-подходящата разлика във възрастта, според изследването е, когато мъжът е по-възрастен с една до три години. Когато тази разлика достигна четири до шест години, имаше по-малко удовлетворение от взаимоотношенията.

В допълнение, проучване от Корея установява, че двойките с по-голяма възрастова разлика от повече от три години са регистрлирали повече случаи на депресия. Двойките на една и съща възраст са се сблъскали с най-малко случаи на психологичното състояние.

Въпреки че възрастта не е единственият фактор за разпадането на една връзка, тя може да допринесе за фактори, които я влошават. Това може да бъде дисбаланс на властта във връзката, както и намеса от страна на приятели и семейство извън връзката.

Възрастта не е най-важна!

Здравата връзка изисква съвместимост, емоционална зрялост и компромиси, което може да е по-важно възрастта на двамата партньори. Специалистите смятат, че повечето двойки се голяма разлика, се разделят не поради този фактор, а заради други проблеми. Когато наистина обичаме някого, годините му остават на заден план!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay