„Работилница за кукли“ - пленителен исторически трилър

„Работилница за кукли“ - пленителен исторически трилър

На 25 февруари излезе от печат историческият трилър "Работилница за кукли" - един изумителен дебют, чиито основни теми са творческият импулс, страстта и лишаването на жените от право на глас. 

 "Работилница за кукли" (превод: Анна Орешкова, 448 стр., цена: 25 лв.) разказва пленителна история за изкуството, маниакалността и чувството за притежание. Мястото е Лондон, годината – 1850. В Хайд Парк се строи павилионът за Голямото изложение и сред тълпата зрители на впечатляващата гледка се срещат двама души. За амбициозната млада художничка Айрис тази среща е мимолетна и тя забравя за нея само след миг, но за Сайлъс, който колекционира разни предмети, опиянен от необикновената им красота, срещата бележи ново начало в живота му. Когато художникът прерафаелит Луис Фрост моли Айрис да му позира, тя се съгласява, при условие че той ще я научи да рисува. Изведнъж светът й започва да придобива по-широки измерения и да се превръща в територия на изкуството и любовта. Но след запознанството си с Айрис Сайлъс мисли само за едно и маниакалността му го тласка към все по-мрачни селения…

„Работилница за кукли“ - пленителен исторически трилър

Елизабет Макнийл е родена в Шотландия. В момента живее в Лондон и изработва керамични съдове в малко ателие, разположено в дъното на градината й. Получава бакалавърска степен по английска литература в Оксфорд и магистърска степен по творческо писане от университета на Източна Англия. През 2018 г. печели международната награда Каледония, която се присъжда на непубликуван роман. Според Сънди Таймс "Работилница за кукли" е забележителен роман, витален, ярък и интелигентен. На свой ред Таймс определя романа като "впечатляващо силен дебют, остроумна и четивна книга, изпъстрена на места с чудесна описателна проза."

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay