„За това не се говори. Сбогом на телесните табута“ от д-р Яел Адлер

„За това не се говори. Сбогом на телесните табута“ от д-р Яел Адлер

"Често ме питат не е ли проблем, че като лекар се сблъсквам с толкова много интимни детайли и истории на моите пациенти, когато лекувам сълзящи обриви, комедони и пъпки, гнойни охлузвания и лошо миришещи рани. И всеки път отговарям: не. Точно затова станах лекар. Хората, които имат смелостта да говорят за личните си теми табу, знаят, че това не отнема част от достойнството им", казва д-р Яел Адлер.

"За това не се говори. Сбогом на телесните табута" (превод: Лазарина Чернокожева, 384 стр., цена: 20 лв.) разказва компетентно, забавно и на достъпен език за всички "забранени" зони в тялото ни и за темите табу, свързани с тях:

  •  телесните миризми – нашия мирисен пръстов отпечатък

  •  хемороидалните страдания и други "задни" проблеми

  •  експлозии в корема, хъркане, мляскане и други телесни звуци

  •  проблемите с ерекцията – тази вълшебна пръчица на сърцето

  •  болестите, предавани по полов път

  •  контрацептивите и техните алтернативи

  •  еротичните игри с предмети и опасностите, заложени в тях

  •  връзката на хормоналния баланс с косопада, сексуалността, стареенето, менопаузата, андропаузата и др.


Д-р Яел Адлер е известен германски дерматолог, практикуващ лекар, доктор на медицинските науки. Изучавала е медицина във Франкфуртския университет и в Берлинския свободен университет. В момента е един от ръководителите на Център за кожни и венерически заболявания и лазерна медицина в Берлин. Член е на различни медицински общности и чест гост в телевизионни предавания на здравни теми. Автор е на научни публикации и популярни книги, свързани с дерматологията. Издадена през 2016 г., книгата й "Чудото кожа" се радва на огромен читателски интерес и е международен бестселър. Същото се отнася и за настоящото заглавие. Написана с грижа за читателя и с добронамерено чувство за хумор, "За това не се говори" ни призовава да се вслушваме в тялото си и да споделяме проблемите си без свян и без страх от табутата.  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay