10 грешки, които допускаме при съхраняването на дрехи

Ето какви грешки допускаме в гардероба

10 грешки, които допускаме при съхраняването на дрехи

Всеки човек трябва да съхранява дрехите си по някакъв начин, но дали го правим правилно? Понякога любимите ни и скъпи дрехи се съсипват, заради неправилно съхранение. Ще ви покажем 10 често срещани грешки, които трябва да избягвате, за да запазите дрехите си нови и добре изглеждащи.

1. Неправилно съхранение на сезонни дрехи

Преди да приберете дрехите, които не са подходящи за идващия сезон, трябва да ги изперете. Не прибирайте в гардероба си мръсни дрехи, защото например пухените ви дрехи ще изгубят блясъка на косъма, а кожените стават по-малко гланцирани и гъвкави. Дори обикновените дрехи от плат могат да получат петна, ако бъдат прибрани мръсни. 

2. Вакуумна опаковка на всякакъв вид дрехи

Вакуумните торби станаха много популярни напоследък, но този начин на съхранение не е подходящ за кожени дрехи и дрехи от естествена кожа, защото остават без кислород. Така ще добият неприятна миризма, ще станат лепкави и кожата може да се повреди.

3. Неподходящи закачалки

Не избирайте винаги евтините закачалки и не слагайте по много неща върху тях. Ако имате 5 закачалки и 10 неща за закачане, имате проблем. Когато дрехите са една върху друга, те не дишат и се мачкат.

Избирайте размера на закачалките според размера на дрехите. Не поставяйте тежки палта на малки закачалки. Рокли от нежен плат не бива да се поставят върху груби, дървени закачалки, защото може да ги повредят.

4. Неправилно съхранение на плетени дрехи

Плетените и вълнените дрехи не трябва да се съхраняват на закачалки. Това причинява промяна на формата им и уголемяване. Рафтовете са идеални за съхраняване на пуловери и други плетени дрехи.

5. Поставянето на дълги рокли на закачалки

Дългите рокли и поли, които стигат до пода е добре да се съхраняват директно върху тръбата, на която закачате закачалките. Така няма да ви се налага да ги гладите прекалено често.

6. Неправилно съхранение на панталони

Има специални закачалки за панталони, които е добре да използвате.

7. Сгъване на сутиените на две

Ако сгъвате сутиените си, рискувате да ги съсипете, като се промени формата им. Подредете сутиените си без да ги сгъвате, като просто влизат един в друг.

8. Използвате закачалка вместо рафт и обратно

Блузи, ризи и рокли, изработени от деликатен плат, трябва да бъдат поставени върху закачалки, които съответстват на размерите им. Вълнените и трикотажни дрехи се съхраняват най-добре на рафтовете, за да не се разтягат.

9. Съхраняване на множество дрехи на закачалки, които не са предназначени за това

Вероятно най-лошата идея, която може да имате, е да поставите няколко неща на една закачалка. Няма да получите повече място в гардероба, но определено ще развалите дрехите. Можете да поставяте няколко неща на една закачалка, само ако тя е на няколко нива.

10. Съхраняване на разкопчани дрехи

Когато поставяте дрехите на закачалки, не забравяйте да ги закопчаете. По този начин има по-голям шанс да запазят формата си.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay