3 съвета за запомнящо се интервю за работа

В добрия смисъл

3 съвета за запомнящо се интервю за работа

Когато търсим работа почти винаги стигаме до момент на отчаяние, в който си мислим, че никога няма да намерим идеалната позиция. Обвиняваме различни хора, че не са прегледали документите ни, че не са обективни при подбора на персонал и т.н. Интервюто обаче е един шанс да покажем истинските си качества и да се покажем в една по-добра светлина. Ето 3 съвета, които гарантират запомнящо се интервю, в добрия смисъл.

1. Задавайте въпроси за работата

Най-често срещаната грешка на кандидатите за работа е, че не задават въпроси за самата работа. Те са толкова притеснени и изнервени, заради интервюто, че забравят да зададат въпроси за най-важното нещо. Бъдете внимателни и с езика на тялото. Ако показвате истински интерес към работата и личи, че точно това е вашата страст, няма как да не ви харесат. 

2. Разберете колко е дълъг процесът за подбиране на кандидатите

Попитайте интервюиращия след колко време ще вземат решение и кога ще бъдете уведомени. Така ще бъдете по-спокойни и ще пропуснете периода, в който мислите, че не са ви харесали, притеснявате се и т.н. Освен това разберете кой е най-добрия начин да се свържете с тях, ако се наложи- телефон, и-мейл и т.н. Комуникацията е изключително важна, не го забравяйте.

3. Обмисляйте внимателно отговорите си, но бъдете себе си

Отделяйте достатъчно време за размисъл за всеки въпрос, но не прекалено, за да не изглеждате притеснени. Опитайте да бъдете максимално искрени и да бъдете себе си. Това прави доста добро впечатление на интервюиращия.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay