5 начина, по които дрехите ви могат да повлияят на имиджа и успеха ви

5 начина, по които дрехите ви могат да повлияят на имиджа и успеха ви

Проучване показа, че е възможно да разберете много за личността, статуса, възрастта и доходите на някого, само като видите снимка на обувките му.

Ето 5 начина, по които дрехите ви могат да повлияят на имиджа и успеха ви:

1. Необичайните дрехи ви карат да изглеждате по-компетентни

Хората, които носят дрехи, които може да се считат за неподходящи за това, което правят, всъщност могат да имат по-добър имидж и могат да бъдат разглеждани като специалисти в своята дейност. Изследователите наричат това "ефектът на червените маратонки". Това се основава на техните открития, които разкриват факта, че студентите смятат професор, който е носил червени маратонки Converse, докато изнася лекция, за по-компетентен.

2. Някои стилове стимулират вашето творческо мислене

Обличането официално, както установи проучване, увеличава абстрактното ни мислене. Това се обяснява с факта, че професионалните дрехи създават определено социално дистанциране. И когато хората са по-социално отдалечени, те са склонни да мислят по-глобално и да намират по-креативни решения.

3. Вашият индивидуален стил помага да се представите правилно

Не трябва да се опитвате да се впишете в стереотипен образ на това как трябва да изглеждат дрехите ви в очите на работодателите ви. Вместо това трябва да се обличате по начин, който смятате, че ще се представите във възможно най-добрата светлина. Защото, както казват специалистите, личността има значение за работодателите повече, отколкото си мислите.

4. Подходящото облекло ви кара да бъдете по-внимателни

Носенето на тематично облекло може да има положителен ефект върху нашето познание, особено фокус. В експеримента хората, които носели подходящо облекло, допуснали по-малко грешки, докато изпълнявали задачи, които изискват внимание, и изследователите обясняват това както със символичното значение, така и с физическия опит при носенето на такива дрехи.

5. Дрехите ви могат да кажат нещо за вашите цели

Хората обработват визуални детайли, без да мислят много за това. Нашият мозък всъщност прави преценки за милисекунди и ние развиваме впечатления за различни неща. И така, тъй като дрехите ни съставляват по-голямата част от визуалното ни представяне, трябва внимателно да ги подбираме, за да покажем какви цели искаме да постигнем.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay