5-те най-добри спорта за млади хора

5-те най-добри спорта за млади хора
pixabay

Популярността на спорта нараства все повече и повече с всяка изминала година. Младите хора представляват повече от половината от най-добрите спортисти в света. Именно младите хора са тези, които дават на спорта енергията и ентусиазма, които той носи. Предвид броя на спортовете в света, е трудно да се определи кои са най-добрите за младите хора, но тези 5 спорта със сигурност са сред най-подходящите. Ако се колебаете на какъв спорт да запишете детето си, вижте тази класация:

Крикет

5-те най-добри спорта за млади хораpixabay

С над 3 милиарда фенове в Обединеното кралство, Австралия, Азия и по света, крикетът е един от най-добрите спортове за младите хора. Световната купа по крикет на ICC е най-голямото международно състезание, което се провежда на всеки четири години в различни страни. Крикетът помага за развитието на двигателните умения и пълноценното физическо развитие на младите хора.

Хокей на трева

5-те най-добри спорта за млади хораpixabay

Този спорт се гледа от хората в Европа, Африка и Австралия и има фен база от над 2 милиарда души. Съществува от 3 век пр. н. е. и си осигурява място в списъка на десетте най-добри спорта за млади хора. По време на играта се използват различни повърхности, вариращи от трева до плочки. Всяка повърхност позволява развиването на различна скорост, което прави спорта привлекателен за младите хора.

Тенис

5-те най-добри спорта за млади хораpixabay

Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, Серина Уилям и още топ тенисисти привлякоха вниманието на много млади хора към тениса. Според неотдавнашен доклад участието на младежи в тениса в САЩ е нараснало до 4 милиона през 2018 г., т.е. увеличение от 1,6% в сравнение със стойността от 2017 г. Тенисът е индивидуален спорт, който отличава всеки играч и позволява на всеки да се развива по своя начин, със собствено темпо. Тенисът помага на младите хора да развият издръжливост, координация око-тяло и скорост.

Волейбол

5-те най-добри спорта за млади хораpixabay

От младежите се очаква да бъдат силни и пъргави, а волейболът, както и другите колективни спортове, позволяват това. Колкото и проста да е играта, волейболът е един от най-добрите спортове за младите хора. Този спорт развива горната част на тялото, ръцете, подколенните сухожилия и краката. Също така помага за подобряване на координацията, цялостния баланс на тялото и рефлексите. Чрез волейбола, младите научават много за комуникацията и работата в екип.

Гимнастика

5-те най-добри спорта за млади хораpixabay

Много млади хора се занимават с гимнастика в наши дни. Може да не е лесен спорт като волейбола, но много млади хора го намират за особено интересен. За да се избегне скованост на тялото, се препоръчва да се прави гимнастика. Цялостната гъвкавост на тялото, която носи, не може да се достигне с никой друг спорт. Въпреки че гимнастиката крие своите рискове, тя е идеална за започване в ранна възраст. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay