9 причини, поради които жените биха се чувствали по-добре, ако спрат да носят сутиени

9 причини, поради които жените биха се чувствали по-добре, ако спрат да носят сутиени

Ако се замислим, сутиените всъщност имат много негативи- причиняват провисване на гърдите, оказват натиск на тялото ни, могат да причинят дразнене на кожата, а и са доста скъпи. Независимо дали става дума за обикновен сутиен, дантелен, спортен и т.н., всички те имат различни нива на дискомфорт. Заради навика или заради социалния натиск, повечето жени носят сутиен ежедневно,  но всъщност бихме се чувствали много по-добре, ако спрем да носим сутиени. Ето защо:

1. Няма да се изпотявате под гърдите

Горещите дни са страхотни, докато не започнете да усещате тази ужасна пот под гърдите. В този случай носенето на сутиен може да влоши ситуацията - втрива неприятната влага в кожата ви. Ако не носите сутиен, вероятно изобщо няма да се изпотите, тъй като кожата ви ще диша.

2. Може да помогне за по-чиста кожа

Оставяйки потта и мръсотията да се натрупват под сутиена, може да доведе до инфекции и поява на пъпки по кожата. Това е изключително важно през горещите сезони, когато се потим повече от обикновено. Стегнатите презрамки на сутиена, напоени с пот, също могат да причинят обриви.

3. Помага на естествената форма на гърдите

В действителност сутиените карат гърдите да провиснат, показва проучване. Така че свалянето на сутиена ви ще бъде полезно както за здравето, така и за красотата.

4. Може да направи гърдите ви по-силни

Освобождаването от изкуствената опора, гърдите са свободни да развиват собствена мускулна тъкан! Така ще имат по-красива форма и ще бъдат по-силни.

5. Това ще ви спести пари

Повечето сутиени са скъпи. Намирането на сутиен, който да ви пасне и да не ви причинява никакъв дискомфорт и все пак да бъде на нормална цена е сложна задача. А пък ходенето без сутиен е безплатно!

6. Вече няма да има натиск върху тялото ви

Независимо колко добър или скъп е сутиенът ви, той винаги оказва натиск около гърдите ви. Всички знаем колко е неприятно и всяка жена чака с нетърпение момента, в който ще се прибере вкъщи и ще махне сутиена си.

7. Ще се чувствате комфортно през целия ден

Няма нужда да се мъчите по цял ден и да не се чувствате комфортно. Просто махнете сутиена и бъдете свободни!

8. Може да помогне за подобряване на лимфната циркулация

Сутиените също могат да ограничат лимфната циркулация около гърдите. Лимфата е важна течност в нашето тяло, тъй като помага да се премахват бактериите, анормалните клетки и други. Премахването на сутиена ще стимулира нейната циркулация. 

9. Може да бъде вълнуващо

Ходенето без сутиен може да изглежда лудо за някои от нас. Но от друга страна, това може да се приеме като вълнуващо преживяване.  

Кога е необходимо да се носи сутиен?

Абсолютно задължително е да носите сутиен, когато спортувате или извършвате някаква физическа активност, защото в противен случай може да почувствате болка и дискомфорт.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay