9 трика, които могат да ви помогнат да изглеждате страхотно, без да харчите много пари

9 трика, които могат да ви помогнат да изглеждате страхотно, без да харчите много пари

Всяка жена иска да изглежда модерно. Някои хора започват безразборно да купуват най-скъпите дрехи, като погрешно вярват, че високата цена е равна на стила. Други пък следват модните тенденции сляпо, без да се съобразяват със собствените си тела и форми. Но си струва да се признае, че просто няма такова нещо като универсален моден съвет. Ето защо най-оптималното нещо, което трябва да направите, ако се стремите към атрактивен външен вид, е да разгледате собствените си характеристики и да използвате най-функционалните тайни, приложими за различни дрехи и стилове.

Сменяйте аксесоари и копчета

Лошо изглеждащите аксесоари за дрехи могат да развалят целия външен вид, дори ако елементът от облеклото е с високо качество и модерно изрязан. Но това не означава, че трябва да откажете да го купите. Намирането на елемент от дреха, който идеално пасва на тялото ви, понякога е много по-трудно от промяната на копчетата. Просто потърсете перфектните копчета в шивашкия магазин и ги подменете. Ще бъдете изумени колко много може да промени целия ви вид такъв малък детайл, като копчето. 

Погледнете отблизо сложните нюанси

Различните нюанси на цветовете оказват силно влияние върху възприемането на даденото облекло. Можете да видите това разграничение, докато сравнявате обикновен зелен цвят и неонов зелен цвят например. Но има и по-фини нюанси. Такива нюанси се считат за сложни, тъй като съдържат значителна примес от монохромни цветове. 

Обърнете специално внимание на тъканите

Тънки, плетени блузи, които са прекалено стегнати, които подчертават всяка гънка, плюшени пуловери, които изглеждат обемни, и пухени мрежести пуловери - всички тези дрехи могат да изглеждат подходящи в определени ситуации. Но в повечето случаи тези дрехи отстъпват на подобни на вид жилетки, изработени от тежка, текстурирана тъкан. Те изглеждат по-скоро като знак за статус, дори без излишни елегантни детайли по отношение на декора, стила или цвета.

Забравете за фалшивите дизайнерски дрехи

9 трика, които могат да ви помогнат да изглеждате страхотно, без да харчите много пари

Качествена бюджетна чанта от производител без добре познато име ще добави много повече класа към вида ви, отколкото фалшива чанта Gucci или Michael Kors със стърчащи конци, крив печат и лошо лого. По-добре е да не гоните тенденциите. Много по-разумно е да се вземат предвид тези подробности и да се купуват модни дрехи от масовия пазар, отколкото да се преследва сляпо дизайнерско облекло, дори да не се обръща внимание на факта, че в ръцете ви има фалшификат.

Обърнете внимание на правилното бельо

Предполага се, че бикините играят второстепенна роля, когато става въпрос за създаване на перфектния силует. Ето защо сме чували повече за важността на избора на правилните сутиени. Този подход обаче е погрешен, тъй като формирането на извивките също зависи от правилния избор на бельо. Най-изгодният избор по този въпрос са безшевните бикини-кюлоти, изработени от микрофибър.

Не преследвайте нишовите гардероби

Вечният стремеж към особени дрехи и аксесоари не само неизбежно води до затрупване на гардероба с дрехи, които абсолютно не са съвместими помежду си, но и напълно лишава човек от чувството за собствения му стил. Струва си да се помни, че модата не винаги е рационална. Комбинациите от универсални дрехи и аксесоари, подбрани според вашия стил и тип тяло, винаги ще изглеждат много по-добре от визия, създадена в съответствие със законите на модните ревюта, които не вземат под внимание вашата собствена личност.

Избирайте контрастни аксесоари

Много е важно аксесоарите да се открояват. В крайна сметка, когато аксесоарите се сливат с дрехите и се изгубят в тях, престават да изпълняват основната си функция, а именно да подчертават и разнообразяват външния вид, придавайки му някакъв личен щрих и характер. Същото правило важи и за размера - чантата, която е твърде малка, не се съчетава добре с многопластово облекло, точно както голямата чанта е неподходяща, когато носите минималистични дрехи.

Изградете гардероба си около ключови предмети

9 трика, които могат да ви помогнат да изглеждате страхотно, без да харчите много пари

За да изградите хармоничен гардероб е много важно да сте наясно кои елементи са ключови за вас. Независимо дали основата ви е пола, блузи, или дънки, пуловери и ботуши, уверете се, че тези ключови елементи са с най-високо качество. След това постепенно въвеждайте нови елементи, които могат лесно да се комбинират с поне 2 дрехи, които вече имате. 

Добавете акценти към облеклото си, като използвате правилото 2 × 2

В допълнение към факта, че аксесоарите трябва да подчертават външния вид и да не се смесват с него, също е важно да се има предвид, че те трябва да са в хармония помежду си. Най-лесният начин да избегнете грешки, докато комбинирате различни акесоари, е да използвате правилото "2×2”. Работи по следния начин: акцентите във външния вид трябва да се припокриват в цвят, текстура, форма, вид метал и т.н.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay