Внимавайте какви лекарства против кашлица давате на децата си!

Внимавайте какви лекарства против кашлица давате на децата си!

Макар, че заплахата от Covid-19 отшумя, навън виреят не по-малко неприятни вируси и грипни вълни. За съжаление, децата са най-уязвими в тази ситуация, тъй като всекидневно контактуват с множество свои връстници в детската градина или в училище. След като добавим и обикновената настинка, картината става още по-песимистична - децата не могат да посещават учебните заведения в продължение на дни и седмици и следователно на родителите се налага да отсъстват от работа редовно.

С толкова много възможни варианти, понякога е трудно да кажем какво точно му има на детето ни. Консултацията с педиатър тук е ключова, тъй като той познава в детайл различните симптоми и може да предпише подходящо лекарство. И все пак, трябва да сте внимателни с лекарствата против кашлица, тъй като при някои от тях се наблюдава тревожна тенденция.

Какво представлява натриевият бензонат и защо е опасен за децата?

Съставката се съдържа основно в лекарства, които се борят с кашлицата, като проучване сочи, че в САЩ, все повече зачестяват натравянията на деца, приели голямо количество от въпросното съединение.

Проучването обаче установява, че увеличаването на отравянията обикновено се наблюдава при деца над 10 години. За щастие случаите на сериозно разболяване на деца от лекарството са редки, но остава потенциалът за конвулсии, сърдечен арест и дори смърт при прекомерна употреба.

Обикновено лекарствата с тази съставка не се предлагат без рецепта, така че децата трябва да го приемат само ако е директно предписано. Лекарите посочват, че тези лекарства трябва да се третират като всяко друго средство, което може да има сериозни странични ефекти. Не го давайте на децата си без специфично медицинско указание.

Също така е добре да имате предвид, че някои от лекарствата се предлагат под формата на капсули, които детето лесно може да помисли за бонбони. Съхранявайте ги на високи и недостъпни за децата места, за да избегнете опасни ситуации.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay