Овлажнител за въздух или дифузер с етерично масло?

Овлажнител за въздух или дифузер с етерично масло?
essentialoilsbymishel

Може би много хора се питат каква е разликата между дифузер с етерични масла и овлажнител за въздух. Всеки ден чуваме за това колко е замърсен въздуха, който дишаме и за това е необходимо да намерим начин да противодействаме. Но какво да изберем?

Дифузерите обикновено са по-малки устройства, които побират по-малко вода. Предлагат се  няколко вида стилни дифузери, подходящи за всяко помещение. Целта на дифузера е да създаде финна струя мъгла, която да пренася етерични масла във въздуха. Най-популярният тип дифузер е ултразвуковият, който има вибрираща плоча, която смесва и изпарява водата и маслата. Това улеснява вдишването на етеричните масла. Съществуват различни видове етерични масла, които пречистват въздуха, засилват имунната система или подобряват качеството на съня. Дифузерите могат да работят 2, 5, 10 или 12 часа според предпочитанията ви. Да не забравяме, че дифузерите могат да светят в различни цветове и да се използват като нощна лампа, която децата много ще харесат.

Почистването и поддръжката на дифузерите обикновено е лесно, тъй като няма тръби или затворени места, където да стои вода. Необходима ви  е само кухненска хартия.

Целта на дифузера е да разпръсне малко количество етерично масло във въздуха, като позволява на маслото да се "вози" на водните капчици. Така че се отделя по-малко влага.

Друг важен въпрос е дали можете да използвате дифузера като овлажнител?

Да! Ако всичко, от което се нуждаете, е малко допълнителна влажност в помещението, пускането на дифузер без добавяне на етерични масла към водата е напълно възможно.

Овлажнителите обикновено са по-големи устройства, които побират около един литър вода. Целта на овлажнителя е да помогне за контролирането на нивото на влага в помещението. Те нямат способността да смесват етерични масла и вода. Може да бъде трудно да се поддържат чисти. На пазара има много овлажнители за въздух, но заради големината им, те не са най-стилния аксесоар за дома.

Можете ли да използвате етерични масла в овлажнител?

Препоръчително е да не използвате етерични масла в овлажнител, защото те са направени да разпръснат бързо много влага на големи площи. Отделно те не са ултразвукови и етеричните масла няма да се разпръснат във въздуха. Следователно няма да получите полезните свойства, а само ще ги похабите.

Ако искате да поръчате висок клас чисти етерични масла може да го направите ТУК.

За полезна информация за това как да използвате етеричните масла в ежедневието си ТУК.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти