Българска двойка отпразнува 63 години брак

Честито на сем. Чолакови от Русе!

Българска двойка отпразнува 63 години брак

Марин и Ефросина Чолакови ще отпразнуват през тази година своите 63 г. брак, правейки ги една от най-възрастните женени двойки в община Русе. Семейството сключва брак на 14 август през далечната 1960 г. По случай Седмицата на брака те бяха поздравени от Пенчо Милков, като за своето дългогодишно съжителство те получиха и подарък от кмета.

"Семейният ви път е вдъхновение не само за вашите деца и внуци, близки и приятели, а за всички, които имат щастието да ви познават", обръща се кметът към семейство Чолакови.

Той пожела на възрастната двойка да предава своята мъдрост и любов на по-младите, за да останат тези ценности и за следващите поколения.

Марин и Ефросина са родом от Русе, където прекарват целия си живот, работейки и грижейки се за своите деца и внуци. Срещат се в завод "Найден Киров", където тя е търговски работник, а той – инженер. Единодушни са, че бракът не може да просъществува толкова години без компромиси един към друг.

"Човек трябва да казва "обичам те" на своята половинка всеки ден, дори и да е разлял вода по пода, например. Дребните неща, които биха ни подразнили, никога не са толкова важни, стига да си спомняме защо сме избрали този човек за спътник", съветва баба Ефросина.

Българска двойка отпразнува 63 години брак

През последните 25 години семейството живее в село край Русе заедно със своя любим спътник – кучето Рекс. Там те се радват на обикновен, но спокоен и щастлив живот, а техните деца, внуци и правнуци се грижат за тях, така както възрастните хора са го правили, когато са ги отглеждали.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay