Щастието помага на детския мозък да се развива! Вижте как!

Щастието помага на детския мозък да се развива! Вижте как!
Pexels

Знаете ли, че щастливите спомени отнемат повече време, за да изчезнат в сравнение с тъжните или негативните?

Това всъщност е една от причините, поради които винаги, когато си спомняте за времето, когато сте били по-млади, всичко изглежда толкова хубаво и прекрасно; това е вашият мозък, който се грижи да запомни най-щастливите моменти от живота ви. Така че, когато става дума за вашите деца, за вас е много важно да се уверите, че те имат много щастливи спомени, които могат да си спомнят, когато пораснат. Това е важно, за да сте сигурни, че вашите деца имат щастливо детство, тъй като това е жизненоважно за техния растеж и развитие.

Щастието помага на детския мозък да се развива

Изследователите са открили , че дете, което е имало грижовно и щастливо детство, може да развие по-голям хипокампус, областта на мозъка, която се занимава с паметта, ученето, както и справянето със стреса. Ето защо децата се нуждаят от цялата любов, подкрепа и щастие, които родителите могат да им осигурят. Не е нужно да сте богати, за да осигурите щастие на децата си, да бъдете любящ родител, да подкрепяте интересите им и винаги да сте камък, на който могат да се опрат, ще помогне да направите детството им щастливо и незабравимо. Освен това, когато става дума за удовлетворение по-късно в живота, професор Ричард Лейард, "експерт по щастие" от Обединеното кралство, установи, че сред възрастните щастливото детство значително допринася за чувството за успех по-късно в живота, повече от академичните постижения, пари или успех в работата си.

Щастието помага на детския мозък да се развива! Вижте как!Pexels

Вашето дете има нужда да сте там

Така че вместо да се опитвате да се съсредоточавате върху материалните нужди, които вашето дете може да има, важно е родителите да се съсредоточат повече върху това да осигурят на детето си значими преживявания с тях. Дете, което има щастливи спомени с родителите си, израства добре приспособено и може по-добре да се справя със стреса по-късно в живота. Те също така растат, за да станат по-издръжливи в лицето на неуспеха и растат, за да бъдат по-успешни. Въпреки че е вярно, че никога не можете да дадете на детето си напълно щастливо детство, като родители, ваша работа е да се уверите, че дори ако има някои моменти в живота на детето ви, в които то се чувства потиснато или тъжно, вие компенсирате тези тъжни моменти с щастливи. Прекарвайте повече време с децата си, отидете на пътешествие, отидете на невероятна ваканция!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay