Сигурни начини да разберете дали вие и вашият партньор сте сексуално съвместими

Сигурни начини да разберете дали вие и вашият партньор сте сексуално съвместими

Съвместимостта в една връзка е от съществено значение за една връзка, но особено важна е тази в спалнята. Ние дамите сме склонни да се доверяваме на зодиака, за д разберем дали някой е подходящ за нас, но също така често се правим личностни тестове, от които се надяваме да получим отговори. Истината е обаче, че много двойки се разделят именно заради несъвместимост помежду си.

Оказва се, че общите интереси и това, че се наслаждаваме на компанията на другия, нямат нищо общо със съвместимостта. Според психолози, партньорите показват, че са в синхрон, като се отнасят един към друг с доброта, вместо да се споразумеят каква храна да поръчат за вечеря. Както Firestone обяснява. Съвместимост във връзката съществува преди всичко, когато една двойка се отнася с равенство и уважение. Връзките процъфтяват, когато двама души споделят общуване и дейности. Не е необходимо обаче двойката да има общи интереси.

Сексуалната съвместимост възниква, когато партньорите се интересуват от едни и същи сексуални дейности. Въпреки това женените довйки не винаги са съгласни с това какви дейности да опитат или колко често да ги прилагат. Независимо от това, те все още могат да бъдат съвместими въз основа на това как се ориентират в своите прилики и разлики.

1. Обичате едни и същи дейности в леглото

Най-основното определение за сексуална съвместимост е когато двама души се радват на едни и същи видове еротични взаимодействия. На практика това може да означава, че вие ​​и вашият съпруг/партньор харесвате едни и същи действия, позиции или практики. Това може да са любовна игра, започваща с масаж или определена поза, която е любиима и на двама ви. Или може би и двамата се наслаждавате на нещо по-странно, като използване на белезници и други аксесоари.

2. Имате сходни сексуални фантазии

Сигурни начини да разберете дали вие и вашият партньор сте сексуално съвместими

Въпреки че припокриващите се фантазии може да звучат като трудна задача, изследвания показват, че еротичните желания на повечето хора попадат в едни и същи категории. Сексуалният педагог д-р Джъстин Лемилър установява, че има седем основни сексуални фантазии, които хората са склонни да имат, включително немоногамия, групов секс и забранен секс. Говорейки за нещата, от които се възбуждат, двойките подсилват сексуалната си връзка.

3. Можете да се справите с това, че желанията ви са различни

Въпреки че може да бъде изключително удовлетворяващо за двойките да разкажат за своите сексуални фантазии, те не трябва да очакват 100% припокриване. Да знаете как да говорите за своите желания е съществена част от поддържането на здравословен подход към сексуалната съвместимост. Според експерти, едно от най-добрите неща, които можете да направите за връзката си, е да се въздържате от осъждане на партньора си за това, че се възбужда от определени стимули. Разбира се, само защото сте в състояние да чуете за сексуалните фантазии на партньора си, не означава, че трябва да изпитвате натиск да се включите в тях. Съпрузите никога не трябва да се притискат един друг да правят нещо, което не искат.

Сигурни начини да разберете дали вие и вашият партньор сте сексуално съвместими

4. Справяте се и с различията по отношение на сексуалните предпочитания и фантазии

Въпреки че може да бъде изключително удовлетворяващо за двойките да разкажат за своите сексуални фантазии, те не трябва да очакват 100% припокриване. Да знаете как да говорите за различни желания е съществена част от поддържането на здравословен подход към сексуалната съвместимост. Според експерти, едно от най-добрите неща, които можете да направите за връзката си, е да се въздържате от осъждане на партньора си за това, че се възбужда. Разбира се, само защото сте в състояние да чуете за сексуалните фантазии на партньора си, не означава, че трябва да изпитвате натиск да се включите в тях. Съпрузите никога не трябва да се притискат един друг да правят нещо, което не искат.

5. Говорите открито за честотата на сексуалните ви активности

Двойка, която е 100% сексуално съвместима, винаги ще се съгласи колко често да прави секс. За съжаление обаче не е реалистично двама души винаги да са в настроение за интимност по едно и също време. Тъй като сексуалните нагони често се променят, може да е обичайно двойките да имат несъответстващо либидо. Следователно най-сексуално съвместимите двойки често са тези, които могат да говорят за своите желания или липсата им. 

6. Знаете как да реагирате на сексуално отхвърляне

Сигурни начини да разберете дали вие и вашият партньор сте сексуално съвместими

Вероятно, поради причините изброени по-горе, поне веднъж ви се е случвало да бъдете отхвърлени в спалнята. Това е напълно нормално, но все пак чувството не е приятно. Въпреки че може да е лесно да приемете лично ниското либидо на един партньор, част от това да сте съвместими партньори е да знаете как да се ориентирате по подходящ начин в тези различия. За вас това означава да запазите нещата в перспектива.Това, че той ви е отхвърлил не означава, че не ви обича..

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay