Йонит - добра основа за дишане

Йонит - добра основа за дишане

Прекарваме невероятните 90% от живота си на закрито, вдишвайки до 11 000 литра въздух всеки ден. Качеството на въздуха, който дишаме, има основен ефект върху нашия комфорт. Често сме заобиколени от стени, които не могат да регулират качеството на въздуха в помещенията (вътрешен климат) и ни се налага да правим компромиси на закрито, защото качеството на въздуха в помещенията се влияе значително - наред с други неща - от температурата, влажността, полените и фината прах.

Когато прекарваме време на закрито, има нещо, което пропускаме най-вече: уникалното усещане за свободно дишане, както правим на открито. Въздухът е особено свеж, чист и здравословен в гората, в планината, край морето и преди всичко в близост до водопади.

Това се дължи на високата концентрация на така наречените естествени въздушни йони. Концентрацията им е много по-ниска на закрито. Въздушните йони имат изключително важна функция: като естествени магнити за прах, те почистват въздуха от полени и фина прах, като ги свързват и им позволяват да паднат на земята. Те оставят след себе си чист въздух с всички негови ползи за здравето:

• Подкрепа на имунната система

• Подобряване на концентрацията

• Насърчаване на физическото възстановяване

• Намаляване на алергичните реакции

Почистващ ефект

Благодарение на интензивното изследване, което Баумит направи, усещането за чист въздух във Вашия дом не трябва да остава само мечта. Със системата за нанасяне на покрития Йонит Баумит е измислил иновативно решение на проблема: минералната боя за стени Йонит Колор генерира подобно качество на въздуха на закрито като това, което иначе бихме намерили само в природата. Това е така, защото екологичната боя увеличава плътността на естествените въздушни йони. Констатация, потвърдена от Германския институт за строителна физика на Фраунхофер, както и от Медицинския университет във Виена.

Как работи Йонит Колор:

Йонит - добра основа за дишане

Въздухът съдържа голям брой водни частици - ако те влязат в контакт с минералите, съдържащи се в боята на стената, те се активират и се генерират въздушни йони.

Колкото по-висока е концентрацията на естествените въздушни йони,

... колкото повече фин прах и прашец са свързани, ...

... толкова е по-свеж, чист и здравословен въздухът!

Йонит - добра основа за дишане

Система за стабилен климат в стаята

Йонит - добра основа за дишане

За да се гарантира, че Йонит Колор може да постигне пълния си ефект, боята за стена се предлага като част от системата. Заедно с пастообразната замазка Йонит Финиш и прахообразната шпакловка Йонит Фино, тя образува един перфектен пакет - за използване дори върху сухи стени. Сградите, направени от бетон или използващи техики за гипсокартон, често нямат балансиращ влагата слой мазилка.

В днешно време всеки, който иска да спести време в периода на строителство, често избира практичния метод на сглобяеми конструкции, който обикновено съдържа стени и тавани от гипсокартон или бетон.

За разлика от измазаната тухлена конструкция, тук трябва да се внимава за балансиране на влажността на въздуха, за да се осигури перфектен, комфортен климат в стаята. Там влизат Йонит Финиш и Йонит Фино. Тези продукти могат да буферират излишната влажност и да я освободят обратно в стаята, когато е необходимо. Готовите повърхности са дишащи и оказват значително влияние върху вътрешния климат. Броят на водните частици във въздуха е постоянно висок, създавайки идеални условия за производството на въздушни йони от Йонит Колор.

Ето защо е най-добре да разчитате на Йонит Финиш или Йонит Фино за основи в нови сгради или ремонти. Регулиращите влагата и подобряващи здравето шпакловки могат да буферират излишната влажност и да я освободят обратно в стаята, когато е необходимо. Готовите повърхности са дишащи и оказват значително влияние върху вътрешния климат. Броят на водните частици във въздуха е постоянно висок, създавайки идеални условия за производството на въздушни йони от Йонит Колор.

Йонит - добра основа за дишане

Съвет за преработка

Преработката се оказва съвсем лесна, тъй като всички продукти имат отлични свойства при полагане. Важно е обаче да нанесете Йонит Финиш или Йонит Фино на две ръце, за да постигнете необходимата минимална дебелина на слоя от 1,5 мм. След това последният слой Йонит Колор се нанася посредством валяк или четка или може да се напръска безвъздушно, ако е необходимо.

ЗДРАВОСЛОВНА СГРАДА, ПО-ДОБЪР ЖИВОТ

В изследователския парк Вива, най-големият изследователски проект за сравняване на строителни материали в Европа, Баумит работи от години за оптимизиране на здравословния начин на живот. Нашите изследователски дейности се фокусират върху това как да създадем стабилен климат в помещението: със системата Йонит Баумит разширява своята и без това обширна продуктова гама и прави още една стъпка към здравословен начин на живот. Полагат се специални грижи, за да се гарантира, че правилните строителни материали и техники работят добре заедно, а именно:

1. Първо изолирайте – за защита и уют

2. Солидните елементи са важни – за сигурност и комфорт

3. Ценностите на интериора – материали за естествено и здравословно обитаване.

Добрата топлоизолация, здравите стени и усъвършенстваната система за мазилка формират основата за енергийно ефективен, здравословен и приятен живот. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница