Време е да разберете колко мръсно всъщност е плюшеното мече на вашето дете!

Измиването на плюшеното мече не е непременно на първо място в списъка ви със задачи, но като разберете колко мръсно е това нещо, може да промените решението си!

Време е да разберете колко мръсно всъщност е плюшеното мече на вашето дете!
Pexels

Някои деца носят своите навсякъде – ядат, спят и играят с тях, а в някои случаи дори ги дъвчат. Любимото плюшено мече на вашето дете се е превърнало във важен член на семейството и като такъв е справедливо и хигиенично то също да бъде изкъпано от време на време.

Когато най-накрая изперете на ръка любимото мече на вашето дете и цветът на водата отразява колко дълго сте пренебрегвали да перете това плюшено животно.

Така че да, нашите деца обичат своите плюшени играчки понякога дори повече от нас и те имат мръсотията по тях, за да го докажат, което е още една причина да се уверите, че малките им приятели са в безопасност и чисти. Ето какво трябва да знаете:

Колко често трябва да мия плюшените играчки на моето дете?

От вас зависи колко често ще перете плюшените играчки на вашето дете, но определено има моменти, когато това е по-важно от други. Да им осигурите цялостно почистване всеки път, когато вашето мъниче се разболее от грип, настинка или въшки е умен ход. Ако детето ви води своя плюшен приятел на детска градина, може да се наложи седмично измиване. Честото изплакване също е най-добро за деца, които страдат от астма или алергии, които могат да бъдат предизвикани от праха, уловен в козината на любимото им животинче.

Как да избегнем унищожаването на плюшено животно при пране?
  • Прочетете етикета за указания за пране
  • Перете ги в торба за пране или калъфка на възглавница, когато използвате пералня
  • Изберете нежния цикъл на вашата пералня
  • Избягвайте да перете в гореща вода - най-добре е хладката
  • Оставете плюшеното животно да изсъхне на въздух
  • Ако детето ви е супер привързано и имате само една трудна за смяна версия, можете да го почистите на химическо чистене (да, скъпо е, но наградата е безценна)

Или направете това - разберете колко мръсно всъщност е плюшеното животно на вашето дете, като го измиете на ръка. Хвърлете малко течен сапун в леген с топла вода, хвърлете го вътре и вижте как магически се превръща в шокиращ нюанс на истинския си цвят. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay